Epoxy vloercoating op tegels in badkamer

Epoxy vloercoating op tegels in badkamer

Stel, je hebt een badkamer met lelijke poreuze vloertegels vol vlekken. Natuurlijk wil je die opfrissen. Maar al die tegels vervangen is een heel gedoe en kost een hoop geld. Hier is de oplossing: een epoxy vloercoating.

Tegelvloeren heb je in diverse soorten. In badkamers zien we vaak harde, geglazuurde tegels. Die kan je alleen verven als je voorbehandelt met een speciale tegelprimer. Maar wat doe je met poreuze vloertegels in je badkamer? Ook die zien we weleens. Helaas blijven ze niet altijd mooi. Omdat water, shampoo en zeep er gelijk intrekt gaan ze op den duur vlekkerig worden. Met schoonmaken alleen red je het op termijn niet.

Epoxy vloercoating in badkamers

Epoxy vloercoating op tegelsEen epoxy vloercoating op tegels is dan dé oplossing. Waarom? Epoxy coatings brengen een harde, waterdichte toplaag aan. Dit betekent dat water en zeep niet meer in de tegels dringen. Je kunt de tegelvloer dus gewoon schoonmaken met een doek of dweil en hij ziet er weer als nieuw uit.

Op de foto's zie je een compleet opgefriste badkamervloer van een klant van Vloeren Coatings. Hij gebruikte de epoxy vloercoating Inno Topcoat 2K Pro als toplaag, na voorbehandeling met de Vloerprimer 2K.

Deze klant koos een grijze coating, maar epoxy coatings kunnen ook in alle andere RAL- en NCS-kleuren worden geleverd. Lees hier hoe deze klant de badkamer vernieuwde met epoxy vloercoatings.

Veel werk?

Is dat veel werk, zo'n epoxy vloercoating op tegels? Dat valt mee. Het verven van een betegelde badkamervloer gaat in drie stappen: goed ontvetten, daarna een laag primer en dan afwerken met twee lagen topcoating.

Moeilijk is het evenmin. Onze klanten doen het meestal zelf. Wel goed plannen, want na afloop heeft de coating voldoende tijd nodig om te drogen. Uiteraard hebben we een werkwijzer voor tegelvloeren die je alles uitlegt en zijn we bij vragen ook telefonisch bereikbaar.

Tegels vervangen is dus helemaal niet nodig. Dat scheelt!

Meer weten over epoxy vloercoatings op tegels? Bel 06 - 26839279 voor persoonlijk advies.