Onbehandelde egalinevloeren verven: een must

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in egaline
Onbehandelde egalinevloeren verven: een must

Egalinevloeren zijn populair vanwege hun strakke en moderne uitstraling, maar ze hebben wel bescherming nodig. Gelukkig kun je dat op twee manieren doen: met dekkende verf of met een transparante coating. De laatste wordt ook wel een betonlook genoemd.

Waarom een egalinevloer verven?

Onbehandelde egalinevloeren zijn erg gevoelig voor slijtage, vlekken en beschadigingen. Het aanbrengen van een verflaag of coating beschermt de vloer tegen dagelijkse belasting en verlengt de levensduur. Door je egalinevloer te verven, kun je bovendien een persoonlijk tintje aan je interieur geven. Kies een kleur die past bij je stijl en interieur, en creëer een unieke en aantrekkelijke ruimte. Of ga juist voor een betonlook: een stoere, industriële uitstraling.

Dekkende verf vs. transparante coating

Voor een egalinevloer verven zijn er twee opties.

Dekkende verf: Dit type verf bedekt de vloer volledig en verandert de kleur ervan. Het is ideaal als je de bestaande kleur wilt wijzigen. Dekkende verf is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, zoals mat, glanzend of zijdeglans.
Transparante coating: Als je de natuurlijke uitstraling van de egalinevloer wilt behouden, is een transparante coating de juiste keuze. Deze coating beschermt de vloer zonder de kleur te veranderen. Het geeft een glanzende afwerking en is perfect als je de vloer wilt laten schitteren.

Iedereen kan egaline verven

1. Het verven van een egalinevloer is geen moeilijke taak. Volg deze eenvoudige stappen:
2. Zorg ervoor dat de vloer schoon en stofvrij is. Eventuele scheuren of gaten moeten worden gerepareerd. Schuur de toplaag op.
3. Breng een primer aan om de hechting van de verf of coating te verbeteren.
4. Breng de dekkende verf of transparante coating aan met een roller of kwast. Volg de instructies voor de droogtijd en het aantal benodigde lagen. Laat de vloer volledig drogen voordat je meubels terugplaatst.

Vloeren Coatings ondersteunt iedereen die een egalinevloer wil verven.

Vragen over een onbehandelde egalinevloer verven? Bel dan 06 - 26839279 voor persoonlijk advies.