Twee keer primer voorkomt rolbanen

Twee keer primer voorkomt rolbanen

Een egalinevloer transparant afwerken geeft een bijzonder resultaat. Egaline ziet er altijd anders uit, vaak met lichte en donkere stukken die elkaar afwisselen. Een transparante vloercoating, ook bekend als betonlook, benadrukt dat speciale uiterlijk. Het geeft de vloer een stoere, industriële uitstraling.

Maar... soms valt het resultaat toch wat tegen. Dat zien we als rolbanen in de laag primer doorschijnen door de transparante toplaag. Je kunt dan precies zien waar de roller over de vloer is gegaan. Dat is niet altijd het geval. Wie de primer heel secuur aanbrengt, met precies de juiste hoeveelheid, heeft er vaak geen last van. Maar als de rolbanen wel te zien zijn, is dat toch even balen.

Gelukkig is er een eenvoudige oplossing. Breng na de eerste laag primer nog een tweede aan. Deze haalt de zichtbare rolbanen weg. En als je daarna de transparante toplaag erop zet, ziet de egalinevloer er helemaal strak uit.

Egaline transparant verven

Deze foto's zijn afkomstig van een klant van Vloeren Coatings. Deze bracht een transparante coating aan op een egalinevloer in een bedrijfsruimte van 130 m2.

Egaline transparant verven

De klant zette er eerst een laag Inno Coatings Vloerprimer 1K op. Omdat er toch wat rolbanen te zien waren, ging er een tweede laag primer op. Hierna werd de vloer afgewerkt met matte Inno Coatings Topcoat 1K Transparant. Van de topcoat werd een laag aangebracht. Dat bleek voldoende. De egalinevloer is nu helemaal strak en van zichtbare rolbanen is geen sprake.

Even dit: op de drie foto's hierboven is de verf nog nat, waardoor deze meer glanst dan als de coating droog is. De grote foto bovenaan dit artikel laat de droge egalinevloer zien.

Onze werkwijzer voor egaline verven vertelt in detail hoe dit soort vloeren moeten worden aangepakt. Overigens geldt ook voor andere typen vloeren dat bij een transparante afwerking twee lagen primer rolbanen voorkomen.

Mocht u vragen hebben over vloeren transparant verven of onze producten, bel dan Vloeren Coatings op 06-26 839 279 voor persoonlijk advies. Dit verplicht u tot niets.