Vloercoatings: ook voor muren!

Vloercoatings: ook voor muren!

Betonverf, vloerverf en andere vloercoatings zijn veelzijdige producten. Zo kunnen ze ook worden gebruikt voor muren. Natte ruimtes als badkamers zijn zeer geschikt voor behandeling met betonverf, maar ook elders kan een coating op de muur.

Het lijkt tegennatuurlijk: vloercoating aanbrengen op een muur. Maar het kan wel. Het is in badkamers vaak de ideale oplossing. Waarom? In vochtige ruimtes hebben niet alleen de vloeren veel te lijden. Ook de wanden. Water mag echter niet in de muur trekken. Tegelijk is het aangeraden om de muren met een dampopen verf te behandelen, zodat aanwezige waterdamp weg kan.
Gecoate muren zijn heel gemakkelijk schoon te maken. Even een doek of trekker er overheen en alles is weg. Dat maakt het ook aantrekkelijk om muren in halletjes, kelders en toiletten met betonverf te behandelen.

Hieronder een video van een badkamer waarvan de muren met onze vloercoatings zijn gedaan.

Wat hebt u hiervoor nodig? We raden aan om eerst een 2-componentenprimer op de muur te zetten. Gebruik hiervoor de Inno Vloerprimer 2K. Deze is bij uitstek geschikt voor natte ruimtes.
Hierna kunt u afwerken met Inno Topcoat 1K of het 2-componentenbroertje, Inno Topcoat 2K. De laatste is duurzamer en geeft een extra harde toplaag. Beide producten zijn in alle RAL- en NCS-kleuren leverbaar. Breng twee lagen Topcoat aan voor het beste en meest kleurvaste resultaat. Het is desgewenst mogelijk om voor een betonlook op de muur te kiezen door de transparante versie van de Topcoat te gebruiken.

Betonverf op muren in badkamers aanbrengen is ook handig als u toch al een vloercoating voor de vloer had gekocht en nog verf over hebt. In principe kunt u dan de hele badkamer met hetzelfde product doen. Dit is voordelig, omdat de literprijs van verf afneemt naarmate u meer koopt.
Wilt u meer weten over het verven van muren met vloercoatings, mag u ons altijd bellen voor persoonlijk advies: +31 (0)6 26 839 279.