Waarom een PVC-vloer opknappen met vloerverf?

Waarom een PVC-vloer opknappen met vloerverf?

Het opknappen van je PVC-vloer met vloerverf geeft je interieur in een mum van tijd een frisse nieuwe look zonder dat je diep in de buidel moet tasten. Met een hoogwaardige PVC-verf zoals de Inno Kunststof Coating, kan iedereen een duurzame en professionele uitstraling bereiken. Vloeren Coatings heeft jaren ervaring met dit vloertype. Volg daarom onze tips. Makkelijker kunnen we het opknappen van een PVC-vloer niet maken.

PVC opknappen: soms hard nodig!

Een PVC-vloer staat bekend om zijn slijtvastheid, maar na verloop van tijd kan zelfs de meest robuuste vloer tekenen van slijtage vertonen. Krassen, verkleuring en ook gewoon het gebruik maken je vloer telkens weer een graadje minder mooi. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: het opknappen van je PVC-vloer met speciale vloerverf. Niet alleen bespaar je geld door je vloer niet te hoeven vervangen, maar je kunt ook de kleur en uitstraling van je vloer volledig aanpassen aan je huidige interieur.

Het verven van je PVC-vloer biedt diverse voordelen. Naast het feit dat je de levensduur van je vloer verlengt, kun je ook profiteren van een volledig nieuwe look zonder hoge kosten. Het geeft natuurlijk ook minder gedoe dan een compleet nieuwe vloer leggen. Bovendien kun je met de juiste verfproducten, zoals de Inno Kunststof Coating, een professionele afwerking bereiken die langdurig bestand is tegen slijtage.

 

Inno Vloerstripper: reinigingsproduct voor het moeiteloos reinigen/ontvetten van zwaar vervuilde waterbestendige oppervlakken. Wordt echter het meeste toegepast voor het veilig verwijderen van wax-lagen (’strippen’) op linoleumvloeren en Marmoleum. Ook andere kunststof ondergronden kunnen hiermee ontvet worden. Het product is eenvoudig in gebruik en zowel binnen als buiten toepasbaar. Niet milieubelastend en onschadelijk voor mens en dier.

 

Inno Kunststof Coating: dekkende 2-componentencoating voor toepassing op Marmoleum, linoleum, laminaat, vinyl, PVC en andere kunststof ondergronden. Hiermee geeft u een oude kunststofvloeren weer een nieuw leven. Kunststof Coating kan zowel binnen als buiten worden gebruikt met een normale belasting. Deze zeer slijtvaste coating is ook hittebestendig, vergeelt niet, is UV-bestendig en vloeistofdicht. In vrijwel alle RAL- en NCS-kleuren leverbaar.

Handleiding voor het verven van je PVC-vloer

Voordat je begint met verven, is het belangrijk om je vloer goed voor te bereiden. Dit zorgt voor een betere hechting van de verf en een langer blijvend resultaat. Hier is hoe je dat doet:

Reinigen: Maak de vloer grondig schoon en verwijder alle vuil en stof. Gebruik een geschikte ontvetter, zoals de Inno Coatings Vloerstripper, om alle was- en vetlagen te verwijderen. Dit product is speciaal ontworpen om de vloer voor te bereiden op de verflaag door diep te reinigen.

Schuren: Schuur de vloer licht op met fijn schuurpapier (korrel 240). Dit helpt de verf beter te hechten. Verwijder na het schuren alle stofresten met een vochtige doek. Schuren is essentieel omdat het de toplaag van de PVC-vloer ruwer maakt, wat zorgt voor een betere hechting van de verf.

Verven: Gebruik een hoogwaardige 2-componenten vloerverf, zoals de Inno Kunststof Coating. Deze verf is ideaal voor PVC en biedt een duurzame, slijtvaste afwerking. Het is belangrijk om de verf gelijkmatig aan te brengen en eventuele strepen of ophopingen te vermijden. Deze verf heeft geen primer nodig: dat scheelt! Breng wel minimaal twee lagen aan voor optimale hechting en een mooie dekking.

Drogen en uitharden: Laat de verf voldoende drogen en uitharden. Dit kan tot een week duren, maar het resultaat is de moeite waard. Geduld is hier de sleutel; een goed uitgeharde verflaag zal veel langer meegaan en beter bestand zijn tegen slijtage.

Voordelen PVC-vloer verven

Het opknappen van je PVC-vloer met vloerverf heeft tal van voordelen. Ten eerste is het een kosteneffectieve manier om je vloer een nieuwe uitstraling te geven. Het aanschaffen van nieuwe vloeren kan duur zijn, vooral als je grote oppervlakken wilt bedekken. Door te kiezen voor vloerverf, kun je dezelfde impact bereiken tegen een fractie van de kosten.

Daarnaast draagt het verven van je vloer bij aan duurzaamheid. In plaats van je oude vloer weg te gooien en bij te dragen aan afval, kun je je bestaande vloer hergebruiken en opknappen. Dit is beter voor het milieu, en bespaart je veel tijd en moeite.

pvc-vloer verven

Het verven van je PVC-vloer biedt ook flexibiliteit in ontwerp en kleurkeuze. Met een breed scala aan kleuren beschikbaar, kun je je vloer volledig aanpassen aan je persoonlijke stijl en interieurontwerp. Zo veel keus vind je niet als je voor een nieuwe PVC-vloer gaat.

Veelgestelde vragen over PVC-vloeren verven

Bij Vloeren Coatings krijgen we vaak vragen over het verven van PVC-vloeren. Hier zijn enkele van de meest gestelde vragen en onze antwoorden:

  • Kan ik elke verf gebruiken voor mijn PVC-vloer?

Nee, het is belangrijk om een speciale 2-componenten vloerverf te gebruiken die geschikt is voor PVC. Normale verf hecht niet goed op dit materiaal en zal snel slijten. De Inno Kunststof Coating is specifiek ontworpen voor deze toepassing en biedt een langdurige en duurzame afwerking.

  • Moet ik mijn vloer echt schuren voordat ik ga verven?

We raden het altijd aan. Licht opschuren van de vloer zorgt voor een betere hechting van de verf. Het is een essentiële stap die ervoor zorgt dat de verf gelijkmatig hecht en niet snel gaat bladderen.

  • Kan ik mijn PVC-vloer zelf verven, of moet ik een professional inhuren?

Als je een beetje handig bent en de tijd hebt, kun je het gemakkelijk zelf doen. Je vindt alle instructies bij het product en op onze website. Ook kun je Vloeren Coatings bellen voor vragen.

Waarom kiezen voor Vloeren Coatings?

Bij Vloeren Coatings bieden we niet alleen hoogwaardige producten, maar ook deskundig advies. Onze experts staan klaar om je te helpen bij elke stap van het proces, van de keuze van de juiste verf tot tips voor het beste resultaat.

Onze producten, zoals de Inno Kunststof Coating en de Inno Coatings Vloerstripper, zijn speciaal ontworpen om de beste resultaten te leveren bij het verven van PVC-vloeren. De Inno Kunststof Coating is een 2-componenten vloerverf die uitstekende hechting en duurzaamheid biedt, terwijl de Inno Coatings Vloerstripper zorgt voor een grondige reiniging en voorbereiding van de vloer.

We bieden gratis en vrijblijvend advies om ervoor te zorgen dat je de beste oplossing voor jouw situatie vindt. Stuur een e-mail naar [email protected] of bel ons op +31(0)626839279. Wij helpen je graag verder!