Waarom moet ik een vloer sealen?

Waarom moet ik een vloer sealen?

Vloeren sealen verlengt de levensduur van een vloer. Het is voordelig, al moet het wel vaker worden herhaald dan coaten. In deze blogpost bespreken we waarom u een vloer kunt sealen, en hoe dit proces bijdraagt aan een mooiere en duurzamere vloer.

Vloer sealen is een techniek waarbij een beschermende laag wordt aangebracht op het oppervlak van de cementgebonden loer. Dit kan gedaan worden met verschillende soorten sealers, afhankelijk van het type vloer en de gewenste afwerking. Het doel van sealen is om de vloer te beschermen tegen slijtage, vlekken, en vocht, waardoor de levensduur van de vloer aanzienlijk wordt verlengd. Minstens zo belangrijk is het stofbindende effect.

Vloer sealen gebeurt met een product dat lijkt op vloerverf, maar transparant en wat dunner van structuur is. Het vloeit goed en is gemakkelijk aan te brengen.

Voordelen van Vloer Sealen

  • Beschermt tegen slijtage en vlekken: Een gesealde vloer is beter bestand tegen dagelijkse slijtage en gemorste vloeistoffen. Dit betekent minder vlekken en een vloer die langer mooi blijft.
  • Eenvoudig in onderhoud: Een gesealde vloer is gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden. Het stof van de ondergrond wordt gebonden en is geen probleem meer. Nieuw vuil en stof hechten zich minder snel aan het oppervlak, waardoor u minder tijd kwijt bent aan schoonmaken.
  • Vloer gaat langer mee: Door de beschermende laag is de vloer beter bestand tegen krassen en deuken. Dit is vooral belangrijk in drukbezochte ruimtes.
  • Geseald is mooier: Sealen kan de natuurlijke schoonheid van de vloer accentueren. Het geeft een glanzende of matte afwerking, afhankelijk van uw voorkeur, die de kleur en textuur van de vloer naar voren brengt.
  • Voordelig: Een vloersealer is goedkoper dan een vloercoating. Dit is wel relatief, omdat sealen vaker herhaald moet worden, zeker bij vloeren die intensief gebruikt worden.

(lees verder onder de foto)

Vloersealer

Wanneer Moet U Uw Vloer Sealen?

Het sealen van een vloer kan direct na de installatie gebeuren, maar het is ook een goede optie voor oudere vloeren die hun glans hebben verloren of beschadigd zijn geraakt. Regelmatig sealen, bijvoorbeeld elke paar jaar, kan helpen om de vloer in topconditie te houden en dure reparaties te voorkomen.

Vloer Sealen: zo gaat het

Het sealen van een vloer valt in drie stappen uiteen.

1. Voorbereiding: Het oppervlak moet grondig worden gereinigd en vrij zijn van vuil, stof en oude afwerkingslagen. Dit kan gedaan worden door te schuren of te strippen.

2. Aanbrengen van de Sealer: De sealer wordt gelijkmatig aangebracht met een roller of kwast. Afhankelijk van het type sealer kunnen meerdere lagen nodig zijn voor optimale bescherming.

3. Drogen en Uitharden: Na het aanbrengen moet de sealer voldoende tijd krijgen om te drogen en uit te harden. Dit kan variëren van enkele uren tot een paar dagen, afhankelijk van de gebruikte sealer.

Veelgestelde Vragen over Vloer Sealen

  • Hoe vaak moet ik mijn vloer sealen? Dit hangt af van het type vloer en de hoeveelheid verkeer. Over het algemeen wordt aanbevolen om elke 1-3 jaar te sealen.
  • Kan ik mijn vloer zelf sealen? Ja, met de juiste materialen en instructies kunt u dit zelf doen. Het is echter belangrijk om de instructies van de fabrikant nauwkeurig te volgen.
  • Welk product raden jullie aan? De Inno Coatings Vloersealer is een transparante stofbinder die zich snel op de ondergrond vastzet. Veelgebruikt en bijzonder effectief.

Vloeren Coatings helpt u verder

Bij Vloeren Coatings begrijpen we hoe belangrijk het is om uw vloer in topconditie te houden. Onze producten bieden de beste bescherming en duurzaamheid voor uw vloer. We staan klaar om u te adviseren op telefoonnummer +31(0)626839279.