Wat zijn de voordelen van een cementdekvloer coaten?

Wat zijn de voordelen van een cementdekvloer coaten?

Een mooie vloer die lang meegaat: dat willen we allemaal. En die krijgt u door een vloer te coaten. Dat kan ook met een cementdekvloer. Hier gaan we in op de vele voordelen van het coaten van een cementdekvloer, en hoe u dit doet.

Een cementdekvloer afwerken kan op veel manier. Sommigen leggen er laminaat op of linoleum, of hoogpolig tapijt. Maar ook coaten is een oplossing, en wint snel terrein aan populariteit.

Daar zijn veel redenen voor. Een van de grootste voordelen van het coaten van een cementdekvloer is de verbeterde duurzaamheid. Cementdekvloeren zijn van nature gevoelig voor slijtage, krassen en vlekken. Door een coating aan te brengen, creëert u een beschermende laag die de vloer beschermt. De coating voorkomt dat vuil en vet in de vloer trekken, waardoor de vloer er goed blijft uitzien en de levensduur van de vloer aanzienlijk wordt verlengd.

U maakt de vloer mooier

Naast de praktische voordelen, biedt het coaten van een cementdekvloer ook esthetische voordelen. Een gecoate vloer ziet er strakker en moderner uit. U kunt kiezen uit verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor u de vloer kunt aanpassen aan uw interieur. Of u nu gaat voor een glanzende of matte afwerking, de mogelijkheden zijn haast eindeloos. De Topcoat 2K Kleur is bijvoorbeeld een geweldige optie als u een duurzame en esthetisch aantrekkelijke afwerking wilt. Alle kleuren zijn mogelijk!

Gemakkelijk onderhoud

Een gecoate cementdekvloer is veel gemakkelijker schoon te houden dan een ongecoate vloer. De harde en gladde afwerking van de coating maakt het eenvoudig om vuil en stof te verwijderen. Regelmatig schoonmaken met een milde reiniger is voldoende om de vloer in topconditie te houden.

Cementdekvloer coaten

U maakt de vloer ook veiliger

Door antislip toe te voegen aan de vloer maakt u deze veiliger. Dit is niet standaard, maar wel gemakkelijk te creëren en bijzonder nuttig in ruimtes waar de vloer nat kan worden, zoals badkamers. Een antislip coating vermindert het risico op uitglijden en vallen. Bij mensen die slecht ter been zijn is het een must, bij anderen op zijn minst een veilig gevoel.

Verbeterde Hygiëne

Gecoate vloeren zijn minder poreus dan ongecoate vloeren, wat betekent dat ze minder vatbaar zijn voor de groei van schimmels en bacteriën. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in omgevingen waar hygiëne van cruciaal belang is, zoals ziekenhuizen, laboratoria en keukens.

Meer weten over cementdekvloeren coaten?

Het coaten van een cementdekvloer biedt talloze voordelen, van verhoogde duurzaamheid en bescherming tot esthetische verbeteringen en gemakkelijk onderhoud. Door te kiezen voor een coating, investeert u in de lange termijn gezondheid en uitstraling van uw vloer. Zelf de coating aanbrengen is niet ingewikkeld. Onze werkwijzer Cementdekvloeren verven helpt u verder.

Als u meer wilt weten, bel ons dan op +31(0)626839279. Wij helpen u graag met het vinden van de perfecte oplossing voor uw vloer.