Welk Verfsysteem is het Beste voor Egalinevloeren?

 • Geplaatst op
 • Geplaatst in egaline, faq
Welk Verfsysteem is het Beste voor Egalinevloeren?

Het kiezen van het juiste verfsysteem voor je egalinevloer kan een wereld van verschil maken voor je vloer. Of je nu kiest voor de Inno Coatings Vloerprimer 2K, de Topcoat 1K Kleur, of de Topcoat 2K Kleur/Transparant, elk van deze producten biedt unieke voordelen. In deze blogpost bespreken we de verschillende verfsystemen die geschikt zijn voor egalinevloeren, inclusief de beste producten die je kunt gebruiken en de verschillen daartussen.

Wat is een verfsysteem?

Een verfsysteem is een combinatie van producten om de juiste bescherming op te bouwen voor een bepaalde vloer. Het systeem bestaat hierbij uit een primer (grondverf), een vloerverf met een kleur voor de afwerking en (optioneel) een transparante coating voor extra bescherming. Het kiezen van het juiste verfsysteem voor je egalinevloer is cruciaal om verschillende redenen:

 • Duurzaamheid: de verf zorgt voor een afwerking die bestand is tegen slijtage en beschadigingen.
 • Esthetiek: iedereen wil toch een mooie vloer?
 • Bescherming: verf beschermt je egalinevloer tegen vocht, chemicaliën en andere schadelijke invloeden.

Als je niet de juiste verf en technieken gebruikt, kun je te maken krijgen met problemen zoals verkleuring en loslaten. En dan moet je weer opnieuw verven...

Verfsysteem voor Egalinevloeren

Er zijn verschillende verfsystemen die je kunt gebruiken voor egalinevloeren. Belangrijk bij egaline is dat het verfsysteem vocht dat nog aanwezig is in de vloer doorlaat. Dit stelt bepaalde eisen aan de primer en de verf. Een veelgebruikte optie voor een dekkend verfsysteem die hoogwaardige bescherming combineert met een aantrekkelijke prijs is deze:

Inno Vloerprimer 2K:

De Inno Coatings Vloerprimer 2K is een tweecomponenten primer die speciaal is ontwikkeld voor betonnen en egalinevloeren. Deze primer zorgt voor een uitstekende hechting tussen de ondergrond en de afwerklaag. Breng hiervan één laag aan.

Voordelen:

 • Sterke hechting: Zorgt voor een goede verbinding tussen de vloer en de verf.
 • Vochtregulerend: Helpt bij het reguleren van vocht in de ondergrond.
 • Geschikt voor binnen en buiten: Kan zowel binnen als buiten worden gebruikt.

Nadelen:

Tweecomponenten systeem: Vereist menging van de twee componenten, wat ook een beperkte verwerkingstijd inhoudt.

Inno Topcoat 1K Kleur:

De Topcoat 1K Kleur is een eencomponent verf die gemakkelijk aan te brengen is en beschikbaar is in verschillende kleuren. Het is een uitstekende optie voor wie op zoek is naar een eenvoudige en snelle oplossing. Bij voorkeur twee lagen aanbrengen.

Voordelen:

 • Eenvoudig aan te brengen: Geen menging van componenten vereist.
 • Snelle droogtijd: Droogt snel, wat de tijd die nodig is om het project te voltooien, verkort.
 • Beschikbaar in vele kleuren: Biedt een breed scala aan kleuropties om uit te kiezen.

Nadelen:

Minder duurzaam dan 2K systemen: iets minder duurzaamheid dan tweecomponenten systemen. Thuis volstaat één component vaak, in bedrijfsruimten zijn twee componenten aangeraden.

Inno Topcoat 2K Transparant:

De Topcoat 2K Transparant is een tweecomponenten verf die beschikbaar is als transparante afwerking. Dit systeem biedt de hoogste duurzaamheid en bescherming.

Voordelen:

 • Zeer duurzaam: Biedt een langdurige bescherming tegen slijtage en beschadigingen.
 • Uitstekende chemische bestendigheid: Weerstaat chemische invloeden beter dan eencomponent systemen.
 • Warmtebestendig: Goed toepasbaar bij vloerverwarming. Vergeelt ook niet door zonlicht.

Nadelen:

Extra kosten: Voor wie een beperkt budget heeft, is deze extra laag wellicht één te veel, maar de extra bescherming kan op termijn besparend werken.

Veelgestelde Vragen over verfsysteem egaline

1. Hoe bereid ik mijn egalinevloer voor op het schilderen?

Voorbereiding is cruciaal voor een succesvol verfproject. Zorg ervoor dat de vloer schoon, droog en vrij van stof en vet is. Gebruik een geschikte primer, zoals de Inno Coatings Vloerprimer 2K, om een goede hechting te garanderen.

2. Hoeveel lagen verf moet ik aanbrengen?

Dit hangt af van het gekozen verfsysteem en de gewenste dekking. Over het algemeen zijn een laag primer en twee lagen topcoat voldoende. Een transparante toplaag biedt extra weerstand tegen slijtage.

3. Hoe lang moet ik wachten tussen het aanbrengen van de primer en de topcoat?

Dit varieert per product, maar over het algemeen moet je de primer laten drogen volgens de instructies van de fabrikant (meestal 24 uur) voordat je de topcoat aanbrengt.

Meer weten over egalinevloeren verven?

Heb je nog vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan contact op met Vloeren Coatings op telefoonnummer +31(0)626839279 voor vrijblijvend en persoonlijk advies. Wij staan klaar om je te helpen bij het vinden van het perfecte verfsysteem voor jouw egalinevloer!