Zeven vragen over betonvloeren verven

Zeven vragen over betonvloeren verven

Hebt u een betonvloer die aan een opfrisbeurt toe is? Betonvloeren verven is de manier om ze nieuw leven te geven. Hier ziet u een pas opgeknapte betonvloer met een verse coating. De zeven vragen en antwoorden hieronder vertellen hoe ook u zo'n resultaat kunt bereiken.

1. Welke voorbereidingen moet ik treffen voordat ik een betonvloer ga verven?

Voordat je begint met verven, moet je de vloer schoonmaken om vuil, stof en eventuele oude verflagen te verwijderen. Daarnaast is het belangrijk om scheuren of gaten in het beton op te vullen. Voor een goede hechting is het meestal aangeraden de vloer te schuren of te stralen. Voor het schuren van beton is een diamantschuurmachine aanbevolen.

2. Welk type verf moet ik gebruiken voor het verven van een betonvloer?

Voor betonvloeren wordt meestal epoxy- of polyurethaanverf aanbevolen vanwege de duurzaamheid en bestendigheid tegen slijtage en chemische stoffen. Zorg ervoor dat de verf geschikt is voor betonnen oppervlakken en de beoogde toepassing. Gewone betonverf met één component is niet geschikt voor vloeren die zwaar belast worden. Wordt een betonvloer intensief gebruikt, is 2-componentenverf de betere oplossing.

3. Moet ik een primer gebruiken voordat ik de betonvloer ga verven?

Een primer verbetert de hechting van de verf op beton. Zeker als een vloer in slechte staat is of nooit eerder behandeld, maakt dit een groot verschil. Een 2-componentenprimer op epoxybasis zoals de Vloerprimer 2K geeft een prima resultaat.

*** Lees verder onder de foto's ***

Betonvloer in kelder verven

De foto's tonen een betonvloer in een kelder die met onze producten opnieuw werd geverfd. Links twee foto's van de situatie voor het verven. Op de twee rechterfoto's de prachtige nieuwe vloercoating. Hiervoor werden Inno Vloerprimer 2K (een laag) en Inno Topcoat 2K Pro (twee lagen) gebruikt.

4. Hoe breng ik de coating aan op de betonvloer?

Een betonvloer verven kan met een roller, kwast of spuitapparatuur. Zorg ervoor dat de verf gelijkmatig wordt aangebracht en werk gelijkmatig in licht overlappende secties om strepen te voorkomen. Volg altijd de instructies op de verpakking van de producten.

5. Is het nodig om meerdere lagen verf aan te brengen op de betonvloer?

Twee lagen vloercoating (na de eerste laag primer) geven een aanzienlijk betere dekking en duurzaamheid. We raden dit daarom aan. Laat tussen elke laag 24 uur droogtijd.

6. Hoe kan ik de betonvloer beschermen na het verven?

Als een derde laag kan desgewenst een transparante PU-coating aangebracht worden om de kleur te beschermen. Deze helpt ook tegen krassen, vlekken en slijtage, en verlengt de levensduur van de vloer. Let er wel op dat een PU-coating ongeschikt is voor ruimtes waarin met rubberbanden wordt gereden.

7. Kan ik een betonvloer verven die al eerder is geschilderd?

Het is mogelijk om een eerder behandelde betonvloer opnieuw te schilderen. Zorg wel dat eventuele oude verflagen verwijderd worden, zeker op plaatsen waar deze beschadigd zijn of loshangen.

Meer weten? Lees onze werkwijzer betonvloer verven voor meer info en productadvies.

Nog vragen over vloercoatings aanbrengen op beton? Bel voor vrijblijvend advies: +31 (0)6 26 839 279.