Moet ik een primer aanbrengen bij anhydrietvloer verven?

Moet ik een primer aanbrengen bij anhydrietvloer verven?

Bij het verven van een anhydrietvloer vraagt u zich misschien af of een primerlaag noodzakelijk is. Ons antwoord is helder: ja. In dit artikel leggen we uit waarom een primer voor anhydriet zo belangrijk is, hoe u deze aanbrengt en welk product wij aanraden.

Een primerlaag speelt een cruciale rol bij het verven van anhydrietvloeren. Anhydriet is een gevoelig, aan gips verwant materiaal dat als u gaat verven, een goede voorbereiding vereist om de hechting en duurzaamheid van de coating te waarborgen. Zonder een primer kan vloerverf niet goed hechten, wat leidt tot snelle slijtage en lelijke plekken. Daarnaast is het essentieel om bij een anhydrietvloer een dampopen coatingsysteem te hanteren, en daarin speelt een primer een essentiële rol.

De voordelen van een primer

Het aanbrengen van een primerlaag op een anhydrietvloer biedt meerdere voordelen:

  • Verbetert de hechting: Een primer zorgt ervoor dat de verf beter hecht aan de vloer, waardoor een gelijkmatige en duurzame afwerking ontstaat.
  • Voorkomt vochtproblemen: Anhydrietvloeren zijn gevoelig voor vocht. Een primer helpt vochtindringing te minimaliseren, wat schimmelvorming en schade aan de verflaag voorkomt.
  • Verhoogt de duurzaamheid: Door een primer te gebruiken, verlengt u de levensduur van de verflaag, wat betekent dat je vloer er langer goed uitziet.

Primer op anhydrietvloer aanbrengen

Het aanbrengen van een primer is eenvoudig en kan door elke doe-het-zelver worden gedaan. Wel moet u zorgvuldig zijn, instructies bij het product opvolgen en geen stappen overslaan.

  • 1. Reinig de vloer grondig: Zorg ervoor dat de vloer vrij is van stof, vuil en vet.
  • 2. Breng de primer gelijkmatig aan: Gebruik een roller of kwast om de primer gelijkmatig over de vloer te verdelen.
  • 3. Laat de primer drogen: Volg de instructies van de fabrikant voor de droogtijd voordat u de eesret afwerklaag aanbrengt. Meestal duurt dit 12 tot 24 uur.

Onze werkwijzer anhydrietvloer verven vertelt u alles in detail.

(lees verder onder de foto)

Veelgestelde vragen over primers op anhydriet

  • Waarom is een dampopen verf een must voor anhydrietvloeren? Dampopen verf laat vocht door, wat voorkomt dat vocht zich ophoopt onder de verflaag, waardoor schade aan de vloer en verf wordt voorkomen.
  • Kan ik elke primer gebruiken voor een anhydrietvloer? Het is belangrijk om een primer te kiezen die geschikt is voor anhydrietvloeren, zoals de Inno Coatings Vloerprimer 2K. Deze laat optimaal vocht door. De 1K-variant raden we aan als u transparant wilt afwerken.
  • Wat gebeurt er als ik geen primer gebruik? Zonder primer hecht de verf niet goed aan de vloer, wat leidt tot een ongelijkmatige afwerking en vervroegde slijtage.

Advies van experts

Voor meer informatie en persoonlijk advies kun je contact opnemen met onze specialisten via [email protected] of +31(0)626839279. Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste producten en oplossingen voor jouw anhydrietvloer. Ons advies is altijd gratis en zonder verplichtingen.