Inno Tegelprimer

Inno Coatings
€ 63,70 € 49,00 Incl. btw

Inno Coatings Tegelprimer

Inno Tegelprimer is een unieke primer die voor een extreem goede hechting zorgt op keramische ondergronden. Denk hierbij aan keramische en geglazuurde tegels, emaille en glas. Het vervangen van tegels is tijdrovend en kostbaar en u hebt er meestal een vakman voor nodig.  Schilderen van de tegels is dan een relatief goedkoop alternatief. Bovendien kunt u het gemakkelijk zelf doen. Bij het verven van tegels is de hechting van de verf vaak een probleem. Echter niet als u deze primer gebruikt. De met tegelprimer voorbehandelde ondergrond kunt u afwerken met betonverf of een andere voor tegels geschikte verf. Betonverf is echter harder dan gewone verf en ook beter bestand tegen stoten en krassen. Bovendien is een goede betonverf meestal ook vloeistofdicht, waardoor betonverf zeer geschikt is voor toepassing in bijvoorbeeld keuken of badkamer.

Specifieke kenmerken: Inno Coatings Tegelprimer

  • Extreem goede hechting op glas, emaille en keramische ondergronden
  • Zeer snel drogend
  • Weinig vochtgevoelig
  • Eenvoudig te verwerken
  • NMP vrij
  • Bijna reukloos

Gebruik: Inno Coatings – Tegelprimer

Het aanbrengen van de primer vraagt aandacht en een goede voorbereiding. Houd er in uw planning rekening mee dat u vrijwel direct na het aanbrengen van de primer de eerste afwerklaag moet aanbrengen. Lees daarom goed de aanwijzingen voor gebruik.

Een liter tegelprimer is voldoende voor 20-25m². U kunt de primer aanbrengen met een pluisvrije, stofvrije doek of met spuitapparatuur. Het aanbrengen met een doek heeft de voorkeur.

De ondergrond moet vetvrij, schoon en droog zijn. Voor het ontvetten van de ondergrond gebruikt u Inno Vloerreiniger of verdund zoutzuur. Goed naspoelen met schoon leidingwater en vervolgens de ondergrond goed laten drogen.

Breng de tegelreiniger gelijkmatig maar dun aan. Nooit meer dan 1 laag aanbrengen.  Niet aanbrengen als de temperatuur van de ruimte onder de 15 graden ligt.

Belangrijk: de eerste laag afwerklaag moet na circa 30 minuten droging èn voordat de primer is uitgehard (na 2 uur) aangebracht worden. Geschikte betonverven zijn o.a. Inno Betonverf 1K, Inno Betonverf 2K en Inno Grindvloercoating.

 

Productinformatieblad - Inno Coatings Betonverf 1K

Klik hier: Technische Datasheet: https://cdn.webshopapp.com/shops/12816/files/257193560/datasheet-inno-tegelprimer-1k.pdf