Betonlook in de badkamer

Op zoek naar een betonlook in de badkamer? Hieronder vertellen we hoe je een badkamervloer van een stoere betonachtige vloercoating voorziet. Het is niet moeilijk, maar de instructies volgen is wel belangrijk.

Betonlook badkamer

Onder betonlook verstaan we een vloer die er onbehandeld uitziet en/of de uitstraling heeft van beton, maar wel een beschermende vloercoating heeft. Deze look geeft de badkamer iets industrieels. Een betonlook in de badkamer ziet er zowel robuust als stijlvol uit. Bijkomend voordeel is dat een dergelijke vloercoating heel betaalbaar is, vergeleken met andere mogelijkheden. Voor 7 euro per vierkante meter heb je er al een.

Een betonlook in de badkamer maak je met transparante vloerverf of met een dekkende coating in betonachtig grijs zoals de kleuren RAL 7023 (betongrijs) of RAL 7044 (zijdegrijs). De dekkende coating zien we vaak bij tegelvloeren in badkamers, de transparante coating staat goed op anhydriet, egaline, cement of beton.

Bij het kiezen van de juiste producten is het onderscheid tussen deze soorten ondergrond erg belangrijk. Voor tegels heb je namelijk een andere primer dan voor steenachtige vloeren.

Betonlook badkamer met transparante coatings

Het aanbrengen van een transparante vloercoating op een badkamervloer van beton, cement, egaline of anhydriet bestaat uit de volgende stappen:

  • Inspecteer de vloer en herstel beschadigingen met 2-componentenplamuur.
  • Oudere vloeren moeten grondig ontvet worden met Inno Vloerreiniger.
  • Hierna licht opschuren (parketschuurmachine korrel 120 bij anhydriet en zandcement) .
  • Breng de primer aan. Wij raden de Inno Topcoat 1K Transparant aan. Zijn er na de eerste laag rolbanen te zien, doe dan nog een extra laag primer. De rolbanen zullen dan verdwijnen.
  • Afwerken met een of twee lagen transparante vloercoating. Aanbevolen product is Inno Topcoat 2K Transparant.

Betonlook badkamer met dekkende verf op tegels

Een dekkende vloercoating in betonkleuren geeft badkamertegels een betonlook-achtige uitstraling.

  • Maak de vloer grondig schoon met Inno Vloerreiniger.
  • Breng met een doek een flinterdun laagje Tegelprimer aan (niet poreuze tegels) óf met een roller een laag Vloerprimer 2K (poreuze tegels)
  • Hierna kan de eerste dekkende afwerkingslaag aan. Let op: bij niet poreuze tegels moet dit uiterlijk een uur na het aanbrengen van de Tegelprimer, bij poreuze tegels een dag later. Aanbevolen in badkamers zijn Topcoat 2K Kleur (geschikt voor vloerverwarming) en Topcoat 2K Pro.
  • Na 24 uur kan de tweede toplaag erop.

Vragen over vloeren in betonlook verven?

Vloeren Coatings helpt iedereen graag persoonlijk verder bij het kiezen van de juiste producten en beantwoordt alle vragen over de verwerking van badkamercoatings en andere vloercoatings. Bel ons gerust voor gericht advies: +31 (0)6 26 839 279.