Betonnen zwembad verven met zwembadcoating

Een zwembad verven doen de meeste mensen niet dagelijks, maar met het juiste advies en de beste zwembadcoating is het prima te doen. Vloeren Coatings adviseerde een Nederlander die het betonnen zwembad bij zijn huis in de Provence wilde opfrissen.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant het zwembad wilde schilderen
  • welke producten werden gebruikt voor de zwembadcoating
  • hoe het zwembad werd geverfd.

Waarom een betonnen zwembad verven?

Zwembad vervenBij het huis van de klant lag een zwembad van bijna 25 jaar oud. Door de jaren heen was de oude verflaag flink versleten. Het ging hier om een bad van 4 bij 8 meter, met een diepte variërend van 1.90 bij de trap tot 1.50 meter. Omdat de verkrijgbaarheid van geschikte verf voor zwembaden in Zuid-Frankrijk de laatste jaren een probleem is, bestelde de klant de producten bij Vloeren Coatings.

Zwembaden hebben, zoals alle vloeren, op den duur een nieuwe verflaag nodig. Het is dan aangeraden om eerst de oude laag te verwijderen. Dit kan op meerdere manieren. Ook moet het zwembad op beschadigingen worden gecontroleerd. Repareren kan met vochtbestendige vulmiddelen. Bij de keuze van de zwembadverf moet gekeken worden naar water- en chloorbestendigheid.

Betonnen zwembad verven: gebruikte producten

Vista Zwembadverf is een 1K chloorrubberverf, geschikt voor het beschermen en verfraaien van o.a. zwembaden, speel- en siervijvers van onbehandeld beton, cementpleister of voorzien van oude chloorrubberverf. Vista zwembadverf is bestand tegen constante waterbelasting, weersinvloeden en is als één component en één potsysteem, zeer eenvoudig te verwerken.

Vista zwembadverf is tevens bestand tegen in de handel voor een zwembad, gebruikelijke zwembadreinigers, ozonreinigingen, chloorwater (uitbleken pigment mogelijk) en hittebestendig tot 80ºC droge warmte.

 

Südwest universeel verdunning V33 is een verdunningsmiddel voor verschillende verven. Het is o.a. geschikt voor de verdunning van Vista Zwembadverf. Wanneer u een nieuw betonnen zwembad wilt verven met Zwembadverf, dan moet u de eerste verflaag verdund aanbrengen. Deze verdunde laag fungeert dan als primer. Voor het verdunnen van Vista Zwembadverf wordt deze verdunner aanbevolen. Het gebruik van andere verdunners kan de kwaliteit van de verf beïnvloeden en leiden tot een ongewenst resultaat.

 

Vloeren Coatings heeft alle speciale zwembadcoatings van Vista in het assortiment. De klant koos voor de 1K chloorrubberverf omdat deze goed te verwerken is in een half afgesloten ruimte. Voor trap en wanden had hij 10 liter nodig, voor de vloer bestelde hij 8 liter.

Zwembad verven met zwembadcoating

Zwembad schilderen: hoe is de verfklus uitgevoerd?

Eerst moest zoveel mogelijk van de oude verf weggehaald worden. Voordat deze klus begon, werd het bad diverse malen schoongemaakt met een hogedrukspuit, vooral de vloer. Voor het weghalen van oude verflagen op de Romeinse trap gebruikte de klant een roterende staalborstel. Hierna werden de treden geschuurd (korrel 40) en nog eens nagelopen met de staalborstel. Deze werd ook gebruikt voor de wanden. Kale plekken voorzag hij met de blokkwast van wat verdunde chloorrubberverf.

Omdat een vlakschuurmachine voor de vloer geen succes bleek, schuurde de klant ook de vloer met de roterende borstel. De kale plekken schilderde hij voor met de roller. Hierna werden trap en wanden twee maal geverfd met de rol (met een beetje verdunde coating), inclusief de afgeronde overgang van wand naar vloer. Vervolgens kreeg ook de vloer twee lagen licht verdunde zwembadverf. Een restje verf dat over was ging op de trap. Omdat een zwembad in de buitenlucht veel stof vangt, werd er voor elke verfbeurt gestofzuigd.

Enkele maanden later is een derde laag aangebracht. De klant heeft het zwembad intussen weer in gebruik genomen en is heel blij met het resultaat (zie de foto boven).

Lees hier meer over zwembaden schilderen.

Wilt u ook een zwembad verven?

Zwembaden zijn er in vele soorten en maten. Het is verstandig om vooraf even contact op te nemen voor u zwembadverf bestelt. Dat voorkomt fouten. Voor vrijblijvend advies of een offerte voor het verven van een zwembad, zwembadcoating of de juiste zwembadverf kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier