Magazijnvloer verven

U gaat een magazijnvloer verven? Deze pagina vertelt u meer over de juiste magazijnvloer coating, welke kleur en uitstraling mogelijk zijn en waarop u moet letten bij het verven van een magazijnvloer.

Hieronder vindt u algemene aanwijzingen en tips voor het verven van magazijnvloeren. Voor het kiezen van de juiste producten en werkwijze moet u echter eerst de ondergrond kennen. Het maakt bijvoorbeeld verschil of u een betonvloer of cementdekvloer gaat verven. Onderaan leest u wel wat de meest populaire magazijnvloercoating is.

Let hierop bij een magazijnvloer verven

 • Magazijnvloeren moeten sterk zijn. Er wordt met heftrucks over gereden, er gaan zware spullen over en er gebeurt weleens een ongelukje. Kies voor vloercoating die ook onder zware belasting overeind blijft. Duurzaamheid en krasvastheid zijn belangrijk.
 • In veel branches gelden strikte regels voor hygiëne. Ook kunnen milieuwetten gelden. Dit betekent dat de vloer goed en gemakkelijk schoon te maken moet zijn. Vloeistofdichtheid is essentieel.
 • Denk er ook aan dat coatings voor magazijnvloeren in hoge mate chemisch resistent moeten zijn. Zo scheiden rubberbanden weekmakers af die eenvoudige vloerverf kunnen lostrekken. Een sterke 2-componentencoating kan hier wel mee omgaan.
 • Belijningsverf is bedoeld om markeringen aan te brengen. Dit is handig voor het personeel en de organisatie van uw magazijn. U brengt belijningsverf achteraf aan.
 • Een grondige voorbehandeling die helemaal volgens de regels wordt uitgevoerd, voorkomt hechtingsproblemen van de coating en verlengt de duurzaamheid. Zorg dat de ondergrond in goede conditie is.
 • Bij een goede voorbehandeling horen een degelijke schoonmaakbeurt en het opruwen van de vloer door schuren of stralen. Ook is een primer nodig. Hier vindt u meer informatie over voorbehandelen van vloeren.
 • Bij het aanbrengen van de vloercoating moet u rekening houden met de temperatuur. Ga niet verven als het binnen onder 10 graden of boven 25 graden is.
 • Let op de droogtijd en belastbaarheid van de coating. De verf moet tijd krijgen om uit te harden. Het is onvermijdelijk dat u de magazijnvloer enkele dagen niet of maar gedeeltelijk kunt gebruiken. Zorg dus voor een goede, werkbare planning.
 • Het verven van magazijnvloeren is niet moeilijk, maar een groot oppervlak kan wel veel tijd vergen. Wij kunnen u desgewenst in contact brengen met een professioneel schildersbedrijf dat de klus deskundig en vlot klaart.

Het is raadzaam magazijnvloeren te beschermen tegen beschadigingen door vloercoating aan te brengen.

Magazijnvloer verven

Uitstraling en kleur van magazijn vloercoatings

Magazijnvloeren zijn boven alles functioneel. Klanten worden er meestal niet ontvangen. Al onze magazijnvloercoatings zijn in elke gewenste kleur leverbaar. U kunt de ruimte dus een eigen karakter geven. Voor het gebruiksgemak zijn lichtgekleurde vloeren wel het handigst. Ook belijningsverf is in alle kleuren verkrijgbaar.

Het is tevens mogelijk om voor transparante vloercoating te kiezen. U blijft dan de ondergrond zien, maar geeft de vloer wel de nodige bescherming.

Populaire kleuren voor magazijnvloeren zijn (van links naar rechts):

 • RAL 9010 (zuiver wit)
 • RAL 7023 (betongrijs)
 • RAL 1003 (signaalgeel)
 • RAL 7040 (venstergrijs)

RAL 1003 is met name geschikt voor belijningen. Kijk hier voor het maken van uw kleurkeuze.

Magazijnvloer kleuren

Magazijnvloer verven werkwijzers en producten

De productkeuze hangt nauw samen met het type ondergrond van uw magazijn. Klik door op het juiste type ondergrond en volg de werkwijzer. Heeft u hulp nodig in het bepalen van de ondergrond, bel gerust.

De meest voorkomende ondergronden voor magazijnvloeren zijn:

De meest verkochte producten voor magazijnvloeren:

Bel gerust

Wilt u meer weten over het aanbrengen van magazijnvloercoating, bel of mail ons dan. Vloeren Coatings geeft advies op maat over alle soorten vloercoatings, vloerverf en primers, en uiteraard ook over de beste manier van werken. In ons assortiment vindt u voor elke ondergrond een geschikt product. Bel gerust voor vrijblijvend advies op 06 - 26 839 279 of neem contact op via ons contactformulier.