2 componenten garage coating op mijn garagevloer?

2 componenten garage coating op mijn garagevloer... Kan dat? Is dat niet te technisch? Hoe moet ik dat doen?

Het antwoord op deze vragen is eenvoudig. Natuurlijk bestaan alle garagecoatings uit verschillende componenten. Het verschil is dat een twee componenten vloercoating in grotere mate beschikt over complexere componenten.

Kort gezegd: een 2-componentencoating in combinatie met de 2-componentenprimer maakt de vloer vloeistofdicht, slijtvast, chemisch resistent en bestand tegen de weekmakers van autobanden.

Hoe werkt een 2 componenten garagecoating?

Een vloercoating met twee componenten is uitgevoerd met een extra kunsthars; polyurethaan of epoxy. Zodra de twee componenten bij elkaar komen gaan deze een reactie aan. Dit harscomponent zorgt na de reactie voor een harde toplaag over uw garagevloer.

Het is niet moeilijk om met een 2 componenten garage coatings te werken. Bij de verwerking van een dergelijke garage coating dient u de twee componenten samen te voegen en (mechanisch) te mengen volgens de aangegeven instructies. Dit moet gebeuren direct voordat u de coating gaat aanbrengen. De potlife van garagecoatings met twee componenten is zeer beperkt, meestal maar een uur of twee. Gaat u een groot oppervlak coaten, meng dan niet alles in een keer. Werk in kleine hoeveelheden.

Een 2 componenten vloerverf geeft een uitstekend resultaat. Zodra de coating volledig is uitgehard beschikt u over een garagevloer die eenvoudig is schoon te maken, vloeistofdicht en goede bescherming biedt tegen zuur, vet en de weekmakers van rubber banden. Naast een prachtige uitstraling en kleuren naar keuze is de vloer kras- en slijtvast.

Aandachtspunten 2 componenten betonverf

Een nadeel van een twee componenten epoxy garagecoating is dat de mate van glans afneemt indien de vloer veelvuldig blootstaat aan uv-licht. Dit is meestal niet hinderlijk maar wel het vermelden waard.

Hier ondervindt u geen hinder aan met een polyurethaan garagecoating. Daarnaast kunt u deze twee componenten vloercoating niet over alle oude verfsystemen aanbrengen. Een laatste punt van aandacht bij een twee componenten coating is dat u de componenten uitsluitend in de juiste verhouding kunt mengen. De eenmaal gemengde coating kunt u daarna niet meer bewaren.

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier