Coating aanbrengen op bestaande verflagen garagevloer

Bent u van plan een garagecoating aan te brengen op een reeds eerder geverfde of gecoate garagevloer? Lees de onderstaande informatie goed door. Een coating aanbrengen op een bestaande verf- of coatinglaag vraagt om een aantal extra voorbereidingen.

Basis garagevloer

Allereerst dient u vast te stellen wat de basis is van de bestaande verflaag. Let op wij maken u er op attent dat u over een bestaande één component behandelde garagevloer niet direct een twee componenten garagecoating kunt aanbrengen.

Een bestaande coating heeft het effect van een primer. Deze moet dan wel een goede hechting hebben met de ondergrond. Dit kan als volgt getest worden. Neem een flink stuk plakband en plak deze over de vloer. Trek het plakband met één stevige beweging eraf. Blijft de vloer netjes intact dan kunt u deze licht opschuren en verder aan de slag gaan met het schoonmaken en ontvetten van de vloer om vervolgens de garagecoating aan te kunnen brengen. Een primer is dan niet nodig.

Gebruik voor een garagevloer altijd producten die bestand zijn tegen weekmakers in rubber. Vloeren Coatings adviseert hiervoor de Inno Garagevloer Coatings 2-componentenverf.

Geen goede hechting van de oude verflaag

Indien er bij de tapeproef er flinke stukken verfschilfers zijn meegekomen raden wij u aan de oude verflagen volledig te verwijderen. Dat is een pittige klus maar bedenk wat er met uw nieuwe garagecoating kan gebeuren indien u de coating zou aanbrengen over de los zittende verflaag. Gebruik voor het opschuren van echt beton een professionele betonschuur- of een diamantslijpmachine. Deze worden verhuurd door verhuurbedrijven als Bo-Rent of Boels. Let op: hebt u een zandcement- of anhydrietvloer mag u geen diamantschuurmachine gebruiken. In dat geval volstaat een gewone (parket)schuurmachine.

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier