Bestaande verflagen garagevloer

Bent u van plan een garagecoating aan te brengen op een reeds eerder geverfde of gecoate garagevloer? Lees de onderstaande informatie goed door. Een coating aanbrengen op een bestaande verf- of coatinglaag vraagt om een aantal extra voorbereidingen.

Basis garagevloer

Allereerst dient u vast te stellen wat de basis is van de bestaande verflaag. Let op wij maken u er op attent dat u over een bestaande één component behandelde garagevloer niet direct een twee componenten garagecoating kunt aanbrengen.

Vervolgens checkt u of de bestaande laag nog een goede hechting heeft met de ondergrond. Neem een flink stuk plakband en plak deze over de vloer. Trek het plakband met één stevige beweging eraf. Blijft de vloer netjes intact dan kunt u deze licht opschuren en verder aan de slag gaan met het schoonmaken en ontvetten van de vloer om vervolgens de garagecoating aan te kunnen brengen.

Schakellaag voor uw garagevloer

U krijgt het beste eindresultaat indien u de oude verflaag volledig verwijderd, zelfs wanneer de bestaande laag nog goed hecht aan de garagevloer. Ziet u er tegenop om de garagevloer volledig te schuren dan kunt u er ook voor kiezen om een schakellaag aan te brengen. Voordat u deze schakellaag aanbrengt dient u de vloer wel olie en vetvrij te maken en licht te schuren. Wij adviseren u graag verder over de mogelijkheden van deze schakellaag.

Geen goede hechting van de oude verflaag

Indien er bij de tapeproef er flinke stukken verfschilfers zijn meegekomen raden wij u aan de oude verflagen volledig te verwijderen. Dat is een pittige klus maar bedenk wat er met uw nieuwe garagecoating kan gebeuren indien u de coating zou aanbrengen over de los zittende verflaag. Gebruik voor het opschuren een professionele betonschuur- of een diamantslijpmachine. Deze worden verhuurd door verhuurbedrijven als Bo-Rent of Boels.

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier