De beste betonverf voor garagevloer

Dat u betonverf als garagevloercoating overweegt, is logisch. Maar welk type coating moet u kiezen? En natuurlijk: welke is de beste? Om het antwoord te kunnen geven is het belangrijk eerst vast te stellen op welke ondergrond de vloercoating zal worden aangebracht. Dit kan zijn op:

 • Oude coatinglaag
 • Cementdekvloer
 • Anhydriet vloer
 • Betonvloer
 • Egaline of ander egaliseermiddel

Waar gaat u de garagevloer voor gebruiken?

De volgende vraag die u uzelf dient te stellen is waar gaat u de garagevloer voor gebruiken. Dit kan zijn:

 • Voor opslag van goederen.
 • Voor auto’s - en dus autobanden, lekkend remvloeistof etc.
 • Gebruik van chemische stoffen
 • Zware materialen

Conditie van de garagevloer

Tenslotte is ook de conditie van de ondergrond bepalend voor het type product. Daarbij dient u de volgende vragen te stellen:

 • Is de vloer schoon, droog en olie-, vet- en stofvrij?
 • Bevat de vloeren scheuren of gaten?
 • Moet de vloer geschuurd of gestraald worden alvorens er een nieuwe coating opgaat?

Opvullen van een betonvloer

Indien er gaten of scheuren in de vloer zitten dient u deze eerst netjes dicht te maken. Hou er rekening mee dat de gecorrigeerde stukken ook voldoende droogtijd moeten krijgen. Dit kan bijvoorbeeld met een 2-componenten schraplaag waarmee u uw vloer weer strak krijgt.

Cementsluier

Een cementvloer waarbij cementsluier voorkomt dient u goed te behandelen om de volgende problemen te voorkomen:

 • Onvoldoende hechting tussen garagecoating en betonnen garagevloer
 • Blijvend reageren van betondeeltjes
 • Ruw oppervlakte waar vuil aan kan hechten

Meestal is cementsluier herkenbaar door een witte waas of vlekken over de garagevloer. Ook kan er sluier zijn ontstaan doordat het nieuwe voegwerk van een gemetselde muur door (regen)water op de cementvloer terecht is gekomen. U kunt de cementsluier verwijderen door te boenen met een borstel. Mocht uw vloer zeer sterke cementsluier verschijnselen vertonen dan zult u de vloer waarschijnlijk moeten opschuren.

Waaraan denken bij vloercoating voor garages

Zodra de ondergrond gereed is adviseren wij u een primer aan te brengen. Deze zorgt er voor dat de vloer een minder zuigende werking zal hebben op de coating en heeft een verstevigende werking op de ondergrond. Ook heeft een primer een gunstig effect op de levensduur van uw garagevloer. Wij helpen u graag bij uw keuze van een goede primer.

Daarna moet u ook de keuze maken voor een verfproduct. Deze is afhankelijk van de mate van bescherming, duurzaamheid of het esthetische karakter. Hou rekening met hoe u de garagevloer gaat gebruiken. Een garage heeft doorgaans meer functies dan alleen een auto parkeren. Er is opslag, er staan fietsen. Er is een werkbank wellicht. Veelal is men er ook minder voorzichtig dan in een woonkamer.

Een goede garagevloer coating moet bestand zijn tegen weekmakers. Deze zitten in auto- maar ook fietsbanden en zorgen dat het rubber flexibel blijft. Dit chemische product werkt in op de afdeklaag van uw garagevloer. Dat gaat langzaam maar het gebeurt wel. Als uw garagevloer coating niet resistent is tegen de weekmakers, dan lost hij op. Dat ziet er niet fraai uit en tast de slijtvastheid van uw oppervlaktelaag aan.

Onze keuze voor garagecoatings

Een uitstekende garagecoating voor thuis en in garages die normaal belast worden is de Inno Garagevloer Coating 2K. Dit is een duurzame 2-componentsverf die zeer gemakkelijk is te verwerken. Leverbaar in alle kleuren.

Een sterk alternatief dat we aanraden voor industrieel gebruik is Inno Topcoat 2K Pro. Ook dit is een 2-componenten vloercoating op basis van epoxy. Behalve voor beton is deze garagecoating ook zeer geschikt voor grind en andere steenachtige vloertypes. U kunt deze verf toepassen overal waar een slijtvaste, hygiënische en chemisch resistente coating gewenst is.

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier