Garagevloer egaliseren: zo pakt u dit aan!

Een garagevloer egaliseren voor het verven is een logische stap. Egaliseren zorgt ervoor dat het eindresultaat er mooi strak uitziet. Dit heeft als extra voordeel dat u de vloer gemakkelijk kunt schoonmaken.

Het klinkt eenvoudig: hoe strakker de ondergrond, hoe beter het resultaat. Indien u de garagecoating aanbrengt op een gladde betonvloer zorgt dit voor de beste aanhechting van de vloercoating. Als de garagevloer ruw is of gaten heeft, dan zijn dit plekken waar het vuil zich eenvoudig kan ophopen. En ook de beste vloerverf raakt erin zoek.

Een garagevloer egaliseren bestaat uit twee stappen: repareren en het oppervlak strak en egaal maken.

Garagevloer repareren

Kleine reparaties kunt u het beste uitvoeren met hulp van gespecialiseerde plamuur. Deze voegt de gaten goed op en droogt extreem hard uit. Let daarbij op dat u deze zo glad mogelijk afstrijkt omdat het schuren een enorm lastig karwei is omdat deze extreem hard word. Voor gaten tot een vuist dik kunt u Inno Vloerfix gebruiken.

Voor grote oppervlaktes raden wij epoxymortel aan. Ook dit type opvulmateriaal is zeer slijtvast en zorgt voor een perfecte aanhechting van de garagecoating. Natuurlijk kunt u de plekken ook goed herstellen met een cementgebonden opvuller, maar deze heeft over het algemeen een langere uithardtijd.

Garagevloer egaliseren? Eerst betonrot aanpakken

Wees alert en controleer op betonrot. Hiervan spreken we als de bewapening roest en bloot ligt, of wanneer de randen van de betonvloer afbrokkelen. Het herstellen hiervan vereist nogal wat werk. U moet al het beton verwijderen tot aan de gezonde bewapening. Verroeste delen behandelt u met een primer. Het gat in de vloer dat hierbij ontstaat vult u het best op met epoxymortel. Wilt u de vloer gegarandeerd vlak en strak hebben, brengt u een schraplaag aan. Dit betekent dat u met een primer oneffenheden uitvult.

Garagevloer egaliseren met egaline

Is de ondergrond hersteld, maar nog niet egaal, kunt u de garagevloer egaliseren met egaline. Het is aangeraden om eerst een primer aan te brengen. Een dag later kan de egaline erop. Dit product wordt vermengd met water en dan uitgegoten over de vloer. Hierna kan alles recht getrokken worden. Dit is secuur werk dat u het best overlaat aan professionals. De egaline moet hierna enkele dagen drogen. Egaline is niet bedoeld om diepere gaten te vullen.

Vervolgens kunt u de vloer afwerken. Schuur de droge egalinevloer lichtjes op en brengt vervolgens een primer aan. Wij raden de Inno Vloerprimer 2K aan voor vloeren die zwaar belast worden. Deze geeft de coating een hechtlaag. Tot slot werkt u af met duurzame coating zoals Inno Garagevloer Coating 2K.

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier