Garagevloer egaliseren: zo pakt u dit aan!

Gaat u de garagevloer egaliseren voordat u aan de slag gaat met uw garagecoating, dan geeft dit een strakker eindresultaat. Vloercoatings hebben altijd baat bij een goede voorbehandeling.

Het klinkt eenvoudig: hoe strakker de ondergrond, hoe beter het resultaat. Indien u de garagecoating aanbrengt op een gladde betonvloer zorgt dit voor de beste aanhechting van de vloercoating. Als de garagevloer ruw is of gaten heeft, dan zijn dit plekken waar het vuil zich eenvoudig kan ophopen. En ook de beste betonverf raakt erin zoek.

Een garagevloer egaliseren bestaat uit twee stappen: repareren en het strak en egaal maken.

Garagevloer repareren

Kleine reparaties kunt u het beste uitvoeren met hulp van een polyester- of staalplamuur. Deze plamuur voegt de gaten goed op en droogt extreem hard uit. Let daarbij op dat u deze zo glad mogelijk afstrijkt omdat het schuren een enorm lastig karwei is omdat deze extreem hard word. Voor gaten tot een vuist dik kunt u Inno Vloerfix gebruiken.

Voor grote oppervlaktes raden wij epoxymortel aan. Ook dit type opvulmateriaal is zeer slijtvast en zorgt voor een perfecte aanhechting van de garagecoating. Natuurlijk kunt u de plekken ook goed herstellen met een cementgebonden opvuller, maar deze heeft over het algemeen een langere uithardtijd.

Betonrot aanpakken

Soms zijn problemen minder zichtbaar omdat ze in de kern van het beton zitten. Betonrot kunt u herkennen door de aanwezigheid van afgebrokkelde randen of doordat de verroeste betonbewapening zichtbaar is. Hierbij dient u de betondelen te verwijderen totdat u de "gezonde" bewapening weer ziet. De verroeste bewapening dient u te behandelen met een primer die verdere roestvorming voorkomt. Vul vervolgens het ontstane gat aan met een epoxymortel.

Garagevloer egaliseren

Is de ondergrond hersteld, maar nog niet egaal, kunt u de garagevloer egaliseren met egaline. Het is aangeraden om eerst een primer aan te brengen. Een dag later kan de egaline erop. Dit product wordt vermengd met water en dan uitgegoten over de vloer. Hierna kan alles recht getrokken worden. Dit is secuur werk dat u het best overlaat aan professionals. De egaline moet hierna enkele dagen drogen. Egaline is niet bedoeld om diepere gaten te vullen.

Vervolgens kunt u de vloer afwerken. Schuur de droge egalinevloer lichtjes op en brengt vervolgens een primer aan. Deze geeft de coating een hechtlaag. Tot slot werkt u af met garagevloer coating.

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier