Hoe moet u een betonnen garagevloer ontvetten?

Hoe een betonnen garagevloer ontvetten? Gaat u uw vloer voorzien van een garagecoating dan is goed ontvetten een belangrijk aspect. We leggen uit waarom en hoe.

Vet vormt als het ware een filmlaag tussen de vloercoating en uw betonvloer. Deze vettige filmlaag zorgt ervoor dat er onvoldoende hechting ontstaat tussen de garagecoating en de betonnen vloer. Het gevolg is dat de coating al op korte termijn lelijk kan worden, of los zal gaan laten. Daarnaast kan vet zorgen voor kleurverschillen van de coating.

Ontvetten van een betonvloer

U kunt de garagevloer ontvetten met lauw water en ammoniak. Voordat u begint zorgt u ervoor dat de ondergrond schoon en stofvrij is. Let op: ammoniakdampen zijn gevaarlijk. Zorg er altijd voor dat de werkruimte voldoende word geventileerd en gebruik indien mogelijk een mondkapje. Voor het beste resultaat raden wij u aan de ammoniakbehandeling twee keer uit te voeren en nadien de vloer met schoon water na te spoelen. Denk ook de tweede keer aan de ventilatie en een mondkapje.

Oplosmiddelen in combinatie met een betonvloer

Af en toe vragen klanten ons naar oplosmiddelen om vet te verwijderen. Onze ervaringen is dat nadat het oplosmiddel is verdampt er vaak nog flinke vetresten achterblijven. Zeker bij grote en stevig vervuilde oppervlakten kan het oplosmiddel u de adem benemen en biedt het product geen afdoende oplossing.

Vaak zijn garagevloeren alleen op bepaalde plaatsen sterker vervuild. Wat dan goed helpt is plaatselijk kattenbakgrit over de vetvlekken heen te strooien. Laat het grit 24 uur op het vet liggen en borstel het er dan vanaf. Het kattengrit zorgt er voor dat het vet wordt onttrokken uit de vloer. Nadien wast u de vloer met water en zeep. Let op dat u na de schoonmaakbeurt de vloer voldoende laat drogen voordat u gaat coaten.

Lukt het allemaal niet?

Mocht u garagevloer dermate zijn vervuild dat bovenstaande poetsbeurten geen oplossing bieden dan raden wij u aan de vetvlekken uit de vloer te schuren. Dit kan met een betonschuurmachine of een diamantslijpmachine. Voor deze apparatuur kunt u terecht bij de professionele verhuurbedrijven zoals Bo-Rent of Boels.

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier