Hoe moet u een betonnen garagevloer ontvetten?

Hoe een betonnen garagevloer ontvetten? Gaat u uw vloer voorzien van een garagecoating dan is goed ontvetten een belangrijk aspect. We leggen uit waarom en hoe.

Vet vormt als het ware een filmlaag tussen de vloercoating en uw betonvloer. Deze vettige filmlaag zorgt ervoor dat er onvoldoende hechting ontstaat tussen de garagecoating en de betonnen vloer. Het gevolg is dat de coating al op korte termijn lelijk kan worden, of los zal gaan laten. Daarnaast kan vet zorgen voor kleurverschillen van de coating.

Ontvetten van een garagevloer

U kunt de garagevloer ontvetten met Inno Vloerreiniger. Dit is een speciaal voor industrieel gebruik ontwikkeld schoonmaakmiddel dat op allerlei soorten vloeren uitstekende resultaten geeft. Zorg er altijd voor dat de werkruimte voldoende wordt geventileerd. Voor het beste resultaat raden wij u aan de vloer met schoon water na te spoelen.

Af en toe vragen klanten ons naar oplosmiddelen om vet te verwijderen. Onze ervaringen is dat nadat het oplosmiddel is verdampt er vaak nog flinke vetresten achterblijven. Zeker bij grote en stevig vervuilde oppervlakten kan het oplosmiddel u de adem benemen en biedt het product geen afdoende oplossing. Ook ammoniak geeft niet altijd het gewenste resultaat.

Kattenbakkorrels tegen vet

Vaak zijn garagevloeren alleen op bepaalde plaatsen sterker vervuild. Wat dan goed helpt is plaatselijk kattenbakkorrels over de vetvlekken heen te strooien. Laat deze 24 uur op het vet liggen en borstel het er dan vanaf. Het kattengrit zorgt er voor dat het vet wordt onttrokken uit de vloer. Nadien wast u de vloer met water en zeep. Let op dat u na de schoonmaakbeurt de vloer voldoende laat drogen voordat u gaat coaten.

Lukt het niet met garagevloer ontvetten?

Mocht u garagevloer dermate zijn vervuild dat bovenstaande poetsbeurten geen oplossing bieden dan raden wij u aan de vetvlekken uit de vloer te schuren. Dit kan met een betonschuurmachine of een diamantslijpmachine (als het om echt beton gaat). Voor deze apparatuur kunt u terecht bij de professionele verhuurbedrijven zoals Bo-Rent of Boels.

Is de vloer ook daarna vies en vet en mocht u hem toch willen schilderen, dan kunt u de vloer altijd alsnog laten stralen. Wij geven u hierover graag meer informatie.

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier