Hoe staat het met de slijtvastheid van garagevloer coating?

Over de slijtvastheid van een garagevloer coating krijgen we geregeld vragen. Vooral als het gaat om professionele werkplaatsen, garagebedrijven en kleine garages waarin auto's worden geparkeerd, gaat het om vloeren die zwaar worden belast.

Kwetsbaarheid van garagevloeren

Een garagecoating is altijd noodzakelijk. Een kale betonvloer slijt gemakkelijk als u niet voor de juiste bescherming zorgt. Hebt u een bedrijf waarin heftrucks, machines of auto’s rondrijden, kent u de voordelen van beton. De hardheid is zeer hoog en dus ook de weerstand. Maar niets is voor eeuwig. Ook een intensief gebruikte betonvloer is onderhevig aan slijtage door al die bewegingen.

Betonnen vloeren die niet zijn behandeld zijn bovendien poreus. Vet en vloeistof kunnen diep in de vloer doordringen. Onderhoud is lastig, want het vuil wordt deels “opgezogen”. Met de juiste coating krijgt u een vloeistofdichte vloer die u eenvoudig kunt reinigen. De slijtvastheid van garagecoatings komt ook tot uitdrukking in de chemische resistentie. Een degelijke betoncoating is bestand tegen zuren en weekmakers in autobanden. Een transparante toplaag vergroot de slijtvastheid van coatings nog verder.

Samengevat, een slijtvaste garagecoating moet hieraan voldoen:

  • Hoge hardheid
  • Vloeistofdichtheid
  • Chemische resistentie

Garagevloer coating met hoge slijtvastheid

Op basis daarvan adviseren wij voor het bereiken van maximale slijtvastheid van uw garagevloer coating een combinatie van twee producten:

  • Inno Vloerprimer 2K: een 2-componenten primer voor ondergronden die zwaarbelast worden. Ook zeer geschikt als grondlaag in natte ruimtes. Het wordt toegepast als eerste (grond)laag op een onbehandelde ondergrond. Vloerprimer 2K zorgt voor een goede dichting van zuigende vloeren en geeft een uitstekende hechting tussen de ondergrond en toplaag. Geschikt voor vrijwel alle ondergronden. 
  • Inno Garagevloer Coating 2K: 2-componenten toplaag voor garages en werkplaatsen die zwaarbelast en/of professioneel gebruikt worden. Geschikt voor vrijwel alle ondergronden. Het is een watergedragen, oplosmiddelvrije 2-componenten coating op basis van epoxyhars. Een gemakkelijk verwerkbare, stofvrije, vloeistofdichte en slijtvaste coating die bestand is tegen autobanden. Leverbaar in alle RAL-kleuren. Aanbrengen in twee lagen.

Deze producten hebben zich intussen op tal van plaatsen bewezen. Het resultaat is een garagevloer coating met een bijzonder hoge slijtvastheid.

Meer weten over slijtvaste garagecoatings? Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier