Vetvlekken op uw garagevloer! Wat doet u ertegen?

Vetvlekken op een garagevloer kunnen de hechting van een vloercoating verhinderen. Wij vertellen u hoe u ze kunt verwijderen, ook als het vet erg hardnekkig is.

Een goed begin is het halve werk! Dat geldt zeker voor het aanbrengen van een coating op uw garagevloer. Mochten er olie- of vetvlekken op/in uw bestaande garagevloer zitten dan moet u hier aandacht aan besteden. Vet of olie heeft een zeer slechte invloed op het hechten van de garagecoating en de uitstraling van uw vloer.

Betonnen garagevloer reinigen

Het goede nieuws: meestal kunt u zelf vet of olievlekken verwijderen. In veel gevallen hebt u genoeg aan warm water en zeep. U kunt de vlekken het beste goed schrobben en opdeppen. Na het reinigen dient u de betonvloer goed te reinigen met warm water. Let op dat nu de schoonmaakbeurt de garagevloer ook weer goed dient te drogen voor een goede aanhechting van de vloercoating. Maak alles dus niet te nat.

Zijn de vetvlekken vers of is de olie pas gemorst, kunt u er kattenbakkorrels op strooien. Hebt u die niet in huis, gebruik dan een ander sterk absorberend materiaal. Laat het een vol etmaal liggen. Hierna kunt u het meestal gemakkelijk opvegen. In veel gevallen is het hiermee opgelost. Maak de plek nog wel even schoon. Dit kan met water en zeep. U bent er dan zeker van dat alles weg is.

Vetoplossers voor olievlekken garagevloer

Oudere olievlekken verwijderen van garagevloeren is soms lastiger. Hier begint u het best met water en zeep. Lukt het zo niet, doe dan wat ammoniak in het warm water en maak hiermee schoon. Nog een huismiddel tegen vet en olie: het vaatwasmiddel. Zulke producten zorgen ervoor dat vetmoleculen loskomen. Spoel ze daarna weg met kokend water. Mocht er toch iets achterblijven, kan nog eens schrobben met een harde borstel soelaas bieden. Naspoelen met water is verstandig. Een schoonmaakmiddel dat grondig ontvet en wij van harte aanbevelen is Inno Vloerreiniger.

Mochten er zich in de garagevloer hele oude of hardnekkige vetvlekken op uw garagevloer bevinden, dan kan een chemisch oplosmiddel behulpzaam zijn. Wees voorzichtig met de schadelijke gassen die kunnen vrijkomen. Ventileer goed en gebruik beschermende kleding om huidcontact tegen te gaan. Altijd naspoelen met schoon water om de laatste resten weg te krijgen.

Vetvlekken op garagevloer wegschuren

Een laatste oplossing bij hardnekkige, of een extreme hoeveelheid vetvlekken kan het wegschuren van de vlekken zijn. In dat geval kunt u apparatuur huren bij een professioneel verhuurbedrijf. In sommige gevallen is het nog beter het reinigen of schuren uit te besteden aan een professioneel bedrijf. Zij werken snel, schoon, grondig en secuur. Dit raden we met name aan voor bedrijven die grote oppervlakken willen aanpakken.

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier