Vetvlekken op uw garagevloer! Wat doet u ertegen?

Vetvlekken op een garagevloer kunnen de hechting van een vloercoating verhinderen. Wij vertellen u hoe u ze kunt verwijderen, ook als het vet erg hardnekkig is.

Een goed begin is het halve werk! Dat geldt zeker voor het aanbrengen van een coating op uw garagevloer. Mochten er olie of vetvlekken op/in uw bestaande garagevloer zitten dan moet u hier aandacht aan besteden. Vet of olie heeft een zeer slechte invloed op het hechten van de garagecoating en de uitstraling van uw vloer.

Betonnen garagevloer reinigen

Het goede nieuws: meestal kunt u zelf de vlekken verwijderen. Gebruik gewoon warm water en zeep. U kunt de vlekken het beste goed schrobben en opdeppen. Mocht u de vetvlekken daarmee niet weg krijgen dan kunt u het proberen met een oplossing gebaseerd op ammoniak. Dit is een sterker oplosmiddel en het is dus zeer belangrijk om de ruimte goed te ventileren. Na het reinigen dient u de betonvloer goed te reinigen met warm water.

Let op dat nu de schoonmaakbeurt de garagevloer ook weer goed dient te drogen voor een goede aanhechting van de vloercoating. Maak alles dus niet te nat.

Mochten de vlekken er net opzitten dan kunt u de vlek ook deppen met een absorberende doek of door er kattenbakgrit overheen te strooien. Deze kattenbakgrit kunt u de volgende dag er weer afvegen en wast u de garagevloer met water en zeep.

Vetoplossers voor uw garagevloer

Mochten er zich in de garagevloer hele oude of hardnekkige vetvlekken bevinden, dan kan een chemisch oplosmiddel behulpzaam zijn. Wees voorzichtig met de schadelijke gassen die kunnen vrijkomen. Zorg voor voldoende bescherming en ventilatie.

Een laatste oplossing bij hardnekkige, of een extreme hoeveelheid vetvlekken kan het wegschuren van de vlekken zijn. In dat geval kunt u apparatuur huren bij een professioneel verhuurbedrijf. In sommige gevallen is het nog beter het reinigen of schuren uit te besteden aan een professioneel bedrijf. Zij werken snel, schoon, grondig en secuur. Dit raden we met name aan voor bedrijven die grote oppervlakken willen aanpakken.

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier