Anhydrietvloer egaliseren: is dat nodig?

Moet je een anhydrietvloer egaliseren? Soms wel, vaak niet. Het ligt aan de toestand van de vloer. Egaliseren van anhydriet moet altijd met speciale producten gedaan worden, en vraagt deskundigheid.

Om een vloer van een coating te voorzien, moet je een strakke ondergrond hebben. Bij veel anhydrietvloeren is dit geen probleem. Wanneer de vloer droog is en er mooi uitziet zonder oneffenheden, diepe krassen of andere beschadigingen, is egaliseren meestal niet nodig. Zijn er wel problemen, raden we aan om egaline te gebruiken voor het maken van een egaal en gemakkelijk te schilderen oppervlak.

Waarom een anhydrietvloer egaliseren

Een anhydrietvloer egaliseren zorgt ervoor dat de vloer recht en glad wordt. De vloer kan daarna gecoat worden of van vloerbedekking voorzien.

Je koopt de egaline in zakken bij de bouwmarkt. Het poeder moet verdund worden met water en daarna aangebracht op de ondergrond. De mengverhoudingen staan op de verpakking. Het is echter heel precies werk. Daarom adviseren we om voor het beste resultaat een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Egaliseren, dat grotendeels met een spatel gebeurt, vraagt kennis en ervaring.

Een ander punt om op te letten is dat je de juiste producten gebruikt. Lang niet alle egaline kan op anhydriet. Ga je dus een anhydrietvloer egaliseren, moet je erop letten dat je ook echt egaline voor anhydriet koopt. Onze handleiding vertelt meer over vloeren egaliseren.

Anhydrietvloer egaliseren en dan verven

De meeste vloeren krijgen een egalinelaag van 5 tot 6 mm dik. Het duurt ongeveer een week voor alles droog, recht en vlak is. Hierna moet u het oppervlak lichtjes schuren voordat u er een coating op aanbrengt. Egalinelagen laten zich prima verven met de meeste vloerprimers en topcoats. Hier is onze werkwijzer voor egalinevloeren verven.

Heb je nog vragen over anhydrietvloeren egaliseren, of wil je weten welke coatings wij aanraden, dan bel ons gerust: 06 268 392 79.