Antislip op betonvloer aanbrengen

Antislip op betonvloer aanbrengen doet u voor de veiligheid. Het nalaten ervan kan gevaarlijk of inefficiënt zijn, bijvoorbeeld onder natte omstandigheden, of met rennende kinderen of slecht ter been zijnde ouderen. Hoewel een strakke vloer met een mooi glad oppervlak altijd het doel, is, staat veiligheid bovenaan, want u wilt ook onbezorgd van uw vloer kunnen genieten.

Het is overigens lang niet altijd nodig om antislip aan te brengen. De meeste vloercoatings geven na droging een vrij stroef oppervlak waarop je niet zomaar uitglijdt. Een paar druppels of een klein plasje water brengen hierin geen verandering. Maar als u slecht ter been bent of kleine kinderen heeft, kan antislip wel aanbevolen zijn.

Daarnaast bepaalt ook de locatie mee waar u antislip in de verflaag verwerkt. In een woonhuis met goede deurmatten bij de entree is een antisliplaag wellicht onnodig. Dat kan anders liggen bij openbare ruimtes of trappen die veel belopen worden, of waar voertuigen overheen gaan die ook buiten komen. Daar is er een hoger risico op gladheid.

Antislip op betonvloer: altijd in de voorlaatste laag

De grondstof voor antislip op betontoepassingen is gebakken zand of zilverzand.  Het materiaal komt in losse poedervorm en brengt u gemakkelijk zelf aan in combinatie met de betonverf van uw keuze. Het zand wordt in de voorlaatste verflaag gelijkmatig ingestrooid. Dus als u twee lagen vloerverf aanbrengt, verwerkt u de antislipkorrels in de eerste laag.

Brengt u drie lagen aan, roert u ze door de verf voor de tweede laag. De bovenste laag neemt de scherpte weg, maar de korrels blijven licht voelbaar en dat zorgt voor het antislipeffect.

Onze handleiding voor vloercoatings vertelt meer over het aanbrengen van antislip en vloerverf.

Nadeel antislip op beton

Een nadeel is dat een antislipvloer vuil iets meer vasthoudt. Uw betonvloer is wat lastiger schoon te maken door het iets ruwere oppervlak. Omdat vuil en vlekken sneller zichtbaar zijn bij bepaalde kleuren, is dit iets om te overwegen bij de aanschaf van de vloercoating.

Nog vragen? Vloeren Coatings helpt iedereen graag persoonlijk verder bij het kiezen van de juiste producten en beantwoordt alle vragen over de verwerking. Bel ons gerust voor gericht advies: +31 (0)6 26 839 279.