Betonvloeren verven is meer dan alleen vloercoating op beton aanbrengen. U moet denken aan een goede voorbehandeling, waarbij egaliseren, impregneren en schuren mogelijke opties zijn. Ook is het goed te weten dat niet alle betonverf hetzelfde is. Onderstaande artikelen geven inzicht in alles wat te maken heeft met betonvloeren verven. Onmisbaar voor iedereen die zelf een betoncoating aanbrengt! Lees ze dus zeker door voor u verf kiest.

Betonvloer egaliseren: waarom en hoe
Een betonvloer egaliseren is de beste manier om een strak en recht oppervlak te krijgen. Hier lees je wanneer je aan egaliseren moet denken, en hoe je dit het beste aanpakt voor een goed resultaat.

Betonvloer in nieuwbouw verven
In nieuwbouw komen we vaak betonvloeren tegen. Die kunnen op diverse manieren bewerkt worden. Wij vertellen waarom een vloercoating op beton een goede oplossing is en waaraan u dan moet denken.

Top tips voor betonvloer verven
Een betonvloer verven doe je niet elke dag. Zie je er tegenop? Heb je vragen over betonverf? Met de tips in dit artikel wordt het een stuk gemakkelijker.

Betonvloer impregneren: waarop moet u letten
Gaat u een betonvloer impregneren, dan moet je weten waarom je dit moet doen, en wat het verschil is met beton coaten. Hier leggen we het uit.

Betonvloer schuren: de juiste aanpak
Een betonvloer schuren is meestal hard nodig als je de vloer met betonverf wil behandelen. Maar hoe doe je dat? Het gaat niet op dezelfde manier als bij andere vloeren. Dit artikel helpt je verder.

Betonvloer verven in 7 stappen
Een betonvloer coaten: je ontkomt er soms niet aan. Je kunt een betonnen vloer niet onbehandeld laten. Besluit je om de vloer te gaan verven, volg dan de stappen op deze pagina.

Betonvloer verven? Voorkom deze 5 fouten!
Een betonvloer verven is mensenwerk. Dus kan er iets misgaan. Maar veel fouten zijn heel gemakkelijk te voorkomen. Op deze pagina vind je vijf fouten die we (te) veel zien.

Antislip op betonvloer aanbrengen
Antislip brengt u aan voor de veiligheid. Het nalaten ervan kan gevaarlijk zijn, bijvoorbeeld onder natte omstandigheden, of met kinderen of slecht ter been zijnde ouderen.

Betonvloer beschermen met vloercoating
Hoe moet je een betonvloer beschermen? Er zijn twee manieren: impregneren en coaten. Met een vloercoating van betonverf wordt het beton bestand tegen zware belasting, vocht, vet en chemische stoffen.

Betonvloer schilderen voor beginners
Geverfde of gecoate betonvloeren gaan langer mee, kunnen tegen een stootje en zien er beter uit. Hier vindt u de basiskennis voor wie zelf aan de slag wil met betonverf.

Betonvloer waterdicht maken
Beton wordt waterdicht met een vloercoating. Het aanbrengen is gelukkig niet moeilijk: u hebt er alleen de juiste betonverf of een geschikt impregneermiddel voor nodig.

Betonvloer repareren voor het verven
Om de hechting van vloercoatings te bevorderen moet u een mooi glad oppervlak hebben. Gaten, scheuren en oneffenheden horen daar niet bij. Lees hoe u dit aanpakt.

Gecoate betonvloer reinigen
Een betonvloer reinigen waarop een vloercoating is aangebracht is geen al te moeilijke klus. Door regelmatig schoon te maken verlengt u de levensduur en blijft de vloer langer mooi. Hier vindt u tips voor onderhoud van vloercoatings op beton.

Betonvloer met vloerverwarming verven
Een betonvloer met vloerverwarming verven: kan dat? Ja, dat is heel goed mogelijk. U moet wel enkele voorzorgsmaatregelen treffen.

Waarom een betonvloer coaten?
Waarom moet je een betonvloer coaten? Is beton niet van zichzelf sterk genoeg? We horen zulke vragen vaak. In dit artikel vindt u de antwoorden.

Werkwijzer en vloercoating voor betonvloer verven
Dé stap-voor-stap handleiding voor wie beton gaat coaten. Inclusief productkeuze en handige tips voor voorbehandeling en planning.

Nog vragen? Vloeren Coatings helpt iedereen graag persoonlijk verder bij het kiezen van de juiste vloercoatings en beantwoordt alle vragen over de verwerking. Bel ons gerust voor gericht advies: +31 (0)6 26 839 279.