Betonvloer isoleren? Ook een coating kan dat!

Een betonvloer isoleren kan op veel verschillende manieren. Het is altijd de moeite waard. Wat veel mensen niet weten is dat ook een vloercoating isolerend werkt.

Een geïsoleerde betonvloer bespaart energie. U verlaagt er de stookkosten mee, hebt een ruimte waarin het behaaglijk toeven is en doet er het milieu een plezier mee.

Betonvloer isoleren: tijdrovend

Isolatiemateriaal is er in vele soorten en vormen. Piepschuim platen, bouwplaten met XPS en steenwol zijn bij velen bekend. Er zijn constructies denkbaar die u kunt toepassen bij het aanleggen van vloerverwarming. De vakhandel kan u informeren welk materiaal het best bij uw situatie past.

Bedenk echter dat een betonvloer isoleren met speciaal isolatiemateriaal een behoorlijke klus is. Het vergt tijd en er moet hard gewerkt worden, zeker als u aan de bovenzijde gaat isoleren. Dit laatste is de enige optie als de vloer direct op een zandlaag is gestort. U kunt aan de onderkant isoleren als u een kruipruimte hebt.

Veel werk of niet, toch raden we isolatie van uw vloer aan. De CO2-uitstoot vermindert door geïsoleerde vloeren. U bespaart in het gasverbruik en vergroot het woon-werkcomfort. De temperatuur in het vertrek zal gelijkmatiger zijn. U hebt ook minder kans op vochtproblemen.

Betonvloer isoleren met coating

Ook met een vloercoating kunt u een betonvloer isoleren. Een vloercoating brengt een beschermlaag aan op het beton. Vergelijk het met een jas. Als u naakt naar buiten zou gaan, hebt u het al snel koud, tenzij het hoogzomer is. Elk laagje kleding zorgt ervoor dat het temperatuurverschil minder vat op u krijgt. Een vloercoating of betonverf heeft hetzelfde effect op een betonvloer. Hier leest u stap voor stap hoe u een betonvloer verft.

Isoleren met verf heeft nog twee voordelen. Het is vaak goedkoper dan het gebruik van ander isolatiemateriaal. Bovendien kunt u er de aanblik van de ruimte mee verfraaien. Het effect van isolatieplaten kan wel sterker zijn, maar vanwege de kosten en het vele werk dat die met zich meebrengen, is een vloercoating voor velen een meer praktische en betaalbare oplossing.

Meer weten over vloercoatings? Wij hebben vele jaren ervaring in het verven van betonvloeren en delen onze kennis graag met u. Gewoon even uw situatie uitleggen en u krijgt passend en gericht advies. Bel ons voor gericht advies: +31 (0)6 26 839 279.