Betonvloer verven? Voorkom deze 5 fouten!

Een betonvloer verven is mensenwerk. Dus kan er iets misgaan. Maar veel fouten zijn heel gemakkelijk te voorkomen. Hieronder vind je vijf fouten die we veel zien.

Fout: de vloer niet grondig reinigen

Een nieuwe, niet eerder gebruikte vloer lijkt brandschoon. Ook een oudere vloer die geregeld gezogen wordt, kan er prima uitzien. Maar toch moet je elke betonvloer, nieuw of oud, grondig reinigen voordat je gaat verven. Zelfs een piepklein beetje vuil of vet kan hechtingsproblemen geven. Geef het geen kans en gebruik een krachtige ontvetter.

Fout: gepolierd beton behandelen als gewoon beton

Een vloer van gepolierd beton kan je niet zomaar gaan verven. Deze moet je eerst laten stralen. Dit voorkomt dat de coating na verloop van tijd afschilfert. We raden aan om het stralen uit te besteden aan vakmensen. Dan ben je zeker van een goed resultaat. Voor andere betonvloeren adviseren we een diamantschuurmachine.

Fout: betonvloer verven met de vloerverwarming aan

Heb je vloerverwarming, moet je deze minimaal 24 uur voor het verven uitzetten. Een vloercoating hecht slecht op een warme vloer en het drogen gaat dan te snel. Zit de verfklus erop, kan je de vloerverwarming geleidelijk hoger zetten. Het is aangeraden om bij vloerverwarming een polyurethaan-coating te gebruiken. Deze vergeelt niet door warmte of zonlicht.

Fout: nieuwe betonvloer verven zonder vochtmeting

Achtergebleven vocht in de vloer kan voor grote problemen zorgen. Daarom moet je een nieuwe betonvloer pas verven als deze droog is. Dit duurt vier tot acht weken. Om te weten of het beton droog is, moet je plasticfolie op de vloer plakken en na 24 uur lostrekken. Zit er condens op, moet de vloer wat langer drogen.

Fout: stoppen na één laag vloercoating

Een betonvloer verven kost tijd en brengt soms een interne verhuizing met zich mee. Bovendien is verf niet gratis. De verleiding is wellicht groot om je dan tot één laag coating te beperken. Onverstandig, want voor een goede dekking en duurzaamheid heb je echt meer nodig: denk aan een laag primer en twee lagen topcoating. Anders moet je te snel opnieuw schilderen.

Volg bij het schilderen altijd onze werkwijzer betonvloer verven.

Nog vragen over beton verven, of wil je weten welke vloercoatings wij aanraden, bel ons dan voor vrijblijvend advies op 06 268 392 79.