Betonvloer verven in 7 stappen

Een betonvloer verven: je ontkomt er soms niet aan. Heb je bijvoorbeeld een nieuw huis, dan kun je de vloer niet onbehandeld laten. Besluit je om de vloer te gaan verven, volg dan de stappen hieronder.

1. Maak de vloer schoon met ontvetter

Vuil en vet zijn vijanden van verf. Grondig reiningen met een ontvettende zeep als Inno Vloerreiniger is daarom heel belangrijk als eerste stap. Sla hem niet over.

2. Repareer de betonvloer waar nodig

Inspecteer de vloer en verwijder loszittende stukjes. Zelfs nieuwe vloeren kunnen slechte delen hebben. Kleine gaten en scheuren herstel je snel en veilig met Inno Vloerfix, een 2-componentenplamuur van hoge kwaliteit. In onze vloercoatingshandleiding lees je meer over vloeren repareren.

3. Muren, drempels en plinten afplakken

Gebruik voor het afplakken altijd echte schilderstape. Deze is sterker dan andere plakband en laat geen verf door. Wel zo snel mogelijk na het verven (voorzichtig) verwijderen, eventueel door eerst een inkeping te maken met een stanleymes.

4. Zet de betonvloer in de grondverf

Nieuw beton moet voorzien worden van een laag primer (grondverf). Deze bindt het stof en geeft hechting aan de toplaag. Dit kan met een vachtroller. Voor de hoeken is een kwast handig. Gebruik een 1-componentsprimer als je een (transparante) betonlook wilt, anders een 2-componentenprimer.

5. Meng de 2-componentenverf

Voor vloeren die zwaarder belast worden, raden we 2-componentenverf aan. De componenten A en B moeten direct voor gebruik mechanisch worden gemengd met een boormachine. Meng nooit meer dan je in een uur kan aanbrengen, want de verf begint na menging meteen hard te worden. Voor vloeren die licht belast worden, is een 1-componentsverf ook geschikt.

6. Schilder in vierkanten

Begin in de linkerhoek die het verst van de deur ligt. Verf in een denkbeeldig vak van ongeveer een vierkante meter. Rol van links naar rechts, en van voor naar achter. Begin dan aan het volgende vierkant en zorg voor een overlap van 1-2 cm. Werk zo naar de rechterhoek van de kamer en begin dan aan de volgende ‘rij’. Wil je meer weten? Lees onze werkwijzer betonvloer verven.

7. Breng de volgende dag de tweede laag aan

Vloercoatings breng je altijd in twee lagen aan. Dit geeft de beste dekking. Na een dag kan je erop lopen en de tweede laag doen. Vervolgens tot zeven dagen laten uitharden voordat je met meubels gaat schuiven.

Nog vragen over betonvloeren verven? Of wil je weten welke vloercoatings wij aanraden, bel ons dan voor vrijblijvend advies op 06 268 392 79.