Waarom een betonvloer coaten?

Waarom moet je een betonvloer coaten? Is beton niet van zichzelf sterk genoeg? We horen zulke vragen vaak. Hieronder de antwoorden.

Een betonvloer coaten is eigenlijk altijd aangeraden. Een vloercoating geeft bescherming tegen vuil en vocht, maakt onderhoud gemakkelijk en zorgt ervoor dat u langdurig van de vloer kunt genieten. Lees onze werkwijzer betonvloer verven voor alle details.

Het verven of coaten van een betonvloer kan in zowat elk ruimte, zolang er maar een ondergrond van beton is. Magazijnen, kelders, werkplaatsen, garages, expositieruimtes, fabriekshallen enzovoorts: een coating biedt op al deze plaatsen voordelen. Meestal wordt er eerst een primer aangebracht. Daarna kan de betonverf erop. Betonverf past ook op veel andere harde ondergronden, zoals tegels en steen.

Voordelen vloercoating op beton

Een betonvloer coaten geeft bescherming tegen vocht. Het is gedaan met lelijke vochtplekken als u de vloer coat. Ook wordt beton resistent tegen chemicaliën en olie: dit is met name in productieruimtes en werkplaatsen van belang. Een coating maakt de vloer sterk.

Met een vloercoating krijgt u ook een naadloos afgewerkte vloer die onderhoudsvriendelijk is. Reinigen doet u in een wip. De levensduur van de toplaag is lang en uw vloer is vaak jarenlang slijtvast. Omdat een betonvloer coaten relatief snel gaat, kunt u de vloer ook weer vlug belasten. Een bedrijf hoeft dus niet stilgelegd te worden vanwege een verfbeurt.

Wij hebben vele jaren ervaring in het verven van betonvloeren en delen onze kennis graag met u. Gewoon even uw situatie uitleggen en u krijgt passend en gericht advies. Bel ons voor gericht advies: +31 (0)6 26 839 279.

Betonvloer coaten vs. oliën

Een eenvoudige oplossing is een vloerolie. Deze is echter niet geschikt voor vloeren die zwaar belast worden of waar bijvoorbeeld vorkheftrucks overheen rijden. In tegenstelling tot vloerolie is betonverf in alle mogelijke kleuren leverbaar. Uw vloercoating kan er dus precies uitzien als u wilt. Desgewenst kunt u de vloer transparant afwerken. Het kan ook handig zijn om een antislip op beton aan te brengen of belijning. Voor dit laatste gebruikt u belijningsverf.

Het is wel aangeraden om voor het betonvloer coaten de ondergrond vrij van stof en vet te maken. Hebt u een nieuwe betonvloer, zal de toplaag (cementhuid) moeten worden weg geschuurd om de coating goed te laten hechten. Veel betonvloeren zijn afgewerkt met een egaline of zandcementlaag. Verf hecht daar meestal goed op.

Wij hebben vele jaren ervaring in het verven van betonvloeren en delen onze kennis graag met u. Gewoon even uw situatie uitleggen en u krijgt passend en gericht advies. Bel ons voor gericht advies: +31 (0)6 26 839 279.