Houten vloer behandelen: dekkend verven of transparant lakken?

Een houten vloer behandelen is niet iets wat je dagelijks doet. Maar wie het mooie, warme uiterlijk van hout wil bewaren, ontkomt er soms niet aan. Hout behandelen kan op meerdere manieren. Bij vloeren bestaat de keuze uit dekkend verven en transparant lakken. Hieronder leggen we het verschil uit en vertellen we welke producten we aanraden.

Houten vloer behandelen: dekkende verf

Met een dekkende vloercoating voor hout krijgt de vloer een slijtvaste toplaag die heel lang meegaat, vaak wel tien jaar. Alle kleuren zijn mogelijk. Daardoor kan elke gewenste sfeer worden bereikt. Toch blijft de houtstructuur zichtbaar, zodat ook de typische houtlook altijd te herkennen is.

Voor een houten vloer behandelen met dekkende verf adviseren we deze producten:

Inno Topcoat 1K Kleur: een gemakkelijk aan te brengen verf die zo uit de pot kan worden gebruikt. Deze coating vergeelt niet en past goed thuis in ruimtes die normaal worden gebruikt. Zoals al onze vloercoatings leverbaar in haast alle RAL- en NCS-kleuren. Aanbrengen in twee lagen geeft het beste resultaat. Het verbruik komt neer op ongeveer 6-7m² per kg.

 

 

Inno Topcoat 2K Kleur: dit is een 2-componentenverf die een extra sterke toplaag geeft. Aangeraden op vloeren die intensief worden gebruikt, in bedrijfsruimtes maar ook thuis als u bijvoorbeeld huisdieren of spelende kinderen hebt, of in hobbykamers. Kleurvast: ook deze vergeelt niet door UV-licht. Alleen daardoor al heb je hier lang plezier van. Reken bij het verbruik op ongeveer 8 m2 per kg.

 

Houten vloer behandelen: transparante houtlak

Voor het meest authentieke houtgevoel kies je een transparante afwerking. Je ziet dan het hout zoals het is, maar hebt wel alle voordelen van een duurzame bescherming. Wie prijs stelt op een natuurlijke houtlook, kan dus het best hiervoor kiezen.

Houten vloer behandelenVoor het transparant behandelen van houten vloeren hebben we een uniek product: Inno Houtenvloer Coating. Dit is een 2-componentenverf die de vloer niet donkerder maakt. Heb je vooraf de vloer geschuurd, wat we altijd aanraden, en behandel je deze daarna met Inno Houtenvloer Coating lijkt het net als je naar een pas geschuurde vloer kijkt. En veel mensen vinden hout juist dan op zijn mooist! Met 1 kg van deze coating doe je ongeveer 10 m2.

 

Onze werkwijzer houten vloer verven geeft nog meer details voor eens succesvolle aanpak.

Meer weten over houten vloeren behandelen?

Er is nog veel meer wat we kunnen vertellen over het verven of lakken van houten vloeren. Bovendien is niet elke situatie hetzelfde. Bel daarom Vloeren Coatings voor persoonlijk advies over vloercoatings, telefoon 06 26 839 279.