Houten vloer white wash verven

Met een houten vloer white wash verven bedoelen we dat de vloer een wazige witte tint krijgt. Dit zorgt voor een "gebruikte" look, wat sfeer en leven geeft, alsof het een oude vloer is. Dit effect kun je bereiken met speciale vloerverf waar wit pigment aan is toegevoegd.

White wash is populair, evenals de grijze variant grey wash. Zoals de naam aangeeft, ziet de vloer er "gewassen" uit, als een spijkerbroek na een groot aantal wasbeurten. Dit effect is niet mogelijk met gewone vloerverf, want die is altijd dekkend of helemaal transparant. Je krijgt het wel met houtbeits waar een tint aan is toegevoegd, of met Inno Houtenvloer Coating. Deze laatste coating raden we hier aan. Waarom? Inno Houtenvloer Coating is een 2-componentenverf, en dat betekent extra duurzaamheid en slijtvastheid. Je geniet dus langer van je white wash vloer.

Bij een houten vloer white wash verven geldt als vuistregel dat elke laag verf het hout witter maakt. De tekening van het hout en de nerven wordt steeds minder zichtbaar. Veel mensen vinden één laag al voldoende, anderen doen twee lagen. Ook bij twee lagen white wash zal je nog voldoende houtnerf zien.

Houten vloer white wash verven: aanbevolen vloercoating

Inno Houtenvloer Coating: 2-componenten toplaag voor houten vloeren die normaal belast worden. Kan worden geleverd in (naar keuze) kleurloos transparant, grey wash en white wash. Ook geschikt voor het behandelen van (antieke) meubels. De natuurlijke uitstraling van hout blijft behouden, omdat de coating vrijwel onzichtbaar is en het hout door de coating niet donkerder wordt. Bij de matte variant ziet het eruit alsof het hout onbehandeld is, maar ondertussen is het wel ultiem beschermd. Het is een watergedragen 2-componenten vloercoating op basis van polyurethaan, alleen voor binnen. Sterk zuigende ondergronden voorbehandelen met een laag vloerprimer.

 

Houten vloer white wash verven: stappenplan

  • Reinig de houten vloer met een krachtige ontvetter zoals Inno Vloerreiniger. Hierna even naspoelen met zuiver water.
  • Schuren verbetert de hechting. Doe dit met een parketschuurmachine. Gebruik korrel 160 bij nieuwe vloeren, korrel 100 bij houten vloeren die eerder zijn behandeld. Hierna goed stofzuigen.
  • Plak randen en plinten af om ongewenste vegen en vlekken te voorkomen.
  • Robijn, essen en beuken zijn houtsoorten die sterk zuigen. Is de vloer hiervan gemaakt, raden we voorbehandeling aan met Inno Vloerprimer 1K. Eén laag is meestal voldoende.
  • Inno Houtenvloer Coating moet mechanisch worden gemengd met een boormachine. Nooit meer mengen dan je in een uur kunt aanbrengen. In een uur verf je ongeveer 30-40 m2 in een normaal tempo.
  • Breng de eerste laag van de white wash vloercoating aan. Gebruik een vachtroller en (voor de hoeken en randen) een kwast. 1 kilo is goed voor ongeveer 10 m2.
  • Een eventuele tweede laag, voor een diepere witte tint, kan een dag later worden aangebracht. Opschuren is aanbevolen als er meer dan 72 uur tussen de lagen zit.

Meer weten over white wash vloerverf?

Persoonlijk advies nodig over een houten vloer white wash verven? Bel Vloeren Coatings, telefoon 06 26 839 279.