Kun je laminaat verven?

Als we één vraag regelmatig krijgen, dan is het wel deze: kun je laminaat verven? Er bestaan veel misverstanden over. Maar het antwoord is: ja. En wees gerust, als je de juiste producten gebruikt, gaat vloercoating op laminaat ook echt lang mee.

Vroeger deden mensen het niet: laminaat verven. Of ze hadden er alleen maar slechte ervaring mee. Ga je aan de slag met gewone vloerverf, is het ook moeilijk om een goed resultaat te behalen. Bovendien geeft standaardverf op laminaat geen duurzaamheid. Je moet al snel overschilderen. Maar sinds de komst van laminaatverf is dat verleden tijd.

Gebruik echte laminaatcoating

De reden waarom laminaat speciale verf nodig heeft, is het gladde kunststof toplaagje. Normale verf dringt niet door, ook niet met een primer. Laminaatverf zoals Inno Laminaatcoating is ontworpen om wel op glad kunststof te hechten, en zelfs zonder primer.

Ziet je laminaatvloer er niet meer zo goed uit, of heb je gewoon genoeg van de aanblik, dan is verven aantrekkelijker dan laminaat vervangen. Een nieuwe vloer is veel duurder en een tijdrovende, soms lastige klus. Een vloercoating kan je in alle kleuren maken, en het aanbrengen ervan is snel gebeurd. Ook de prijs is interessant: laminaat verven kost je ongeveer 7 euro per vierkante meter. Dat is voor twee lagen (aanbevolen).

Laminaat verven: werkwijze

Laminaat verven is met Inno Laminaatcoating een fluitje van een cent. Grofweg is dit alles wat je moet doen:

  • Inspecteer de vloer eerst op beschadigingen. Zie je veel krassen, kan het slim zijn te schuren. Maar: doe het schuren pas na het ontvetten.
  • Het ontvetten doe je met Inno Vloerstripper. Dit is een speciale stripzeep voor kunststof die alle waslagen verwijdert.
  • Is schuren aangeraden, is het nu het moment. Meestal is korrel 180 voldoende.
  • Breng hierna de eerste laag vloercoating aan. Laat vervolgens een dag rusten en breng dan de tweede laag aan.

Met 5 kg laminaatverf doe je ongeveer 50 vierkante meter. In een normaal werktempo ben je daar drie kwartier mee bezig. Houd wel rekening met de verwerkingstijd van de verf: meng nooit meer verf dan je in een uur kunt aanbrengen. Meer informatie vind je in onze werkwijzer laminaat verven.

Nog vragen? Vloeren Coatings helpt iedereen graag persoonlijk verder bij het kiezen van de juiste producten en beantwoordt alle vragen over laminaat verven. Bel ons gerust voor gericht advies: +31 (0)6 26 839 279.