Laminaat verven in 3 stappen: zo gemakkelijk is het

Laminaat verven is veel gemakkelijker dan je denkt. Waar je met sommige producten vijf stappen nodig hebt, kan het met de vloercoatings van Inno Coatings in slechts drie stappen. Soms zijn twee stappen al genoeg. Zo kan je in een weekendje de hele vloer compleet opfrissen. En daarna heb je er jaren plezier van.

Hier is het stappenplan:

1. Laminaat schoonmaken

Elke verfklus begint met grondige schoonmaakbeurt. Dat is bij laminaat niet anders. Maar wat wel verschilt is het schoonmaakmiddel. Voor laminaat adviseren we het gebruik van een vloerstripper zoals Inno Vloerstripper. Dit is een speciale zeep die waslagen weghaalt en verder intensief reinigt en ontvet. Dit is extra belangrijk op laminaat, omdat primers op deze ondergrond geen effect hebben (en zelfs zijn afgeraden als je Inno Laminaatcoating gebruikt).

De Vloerstripper verdun je met water. Na een keer dweilen, moet je nog een keer nadweilen met zuiver water. Laat de vloer vervolgens even drogen.

2. Laminaat schuren (of niet)

Laminaatvloeren die geverfd moeten worden, zijn vaak al wat ouder. Er kunnen krassen in de vloer zitten. Wil je die weghalen, is het vaak voldoende om het oppervlak licht op te schuren. Korrel 180 heeft meestal voldoende effect. Dit verbetert ook de hechting van de verf. Heb je eenmaal geschuurd, moet je natuurlijk het stof even opzuigen.

Is het laminaat nog in prima conditie is schuren niet per se nodig. Wel op voorwaarde dat je vooraf goed hebt gereinigd met de stripzeep.

3. Laminaat verven met Laminaatcoating

Is de vloer schoon en eventueel geschuurd, kan je aan de slag met Inno Laminaatcoating. Dit is een speciale verf voor dit soort ondergronden. Deze laminaatverf is in alle RAL- en NCS-kleuren te koop. Omdat het 2-componentenverf is, moet je vooral wel mechanisch mengen. Hierna heb je een tot twee uur de tijd om de vloercoating aan te brengen. Gebruik een roller aan een stok. Tenzij het om een heel groot oppervlak gaat, lukt het bijna altijd in een uur.

Voor een optimale hechting en het mooiste resultaat adviseren we altijd twee lagen aan te brengen. De tweede laag kan er een dag later op. Gebruik je Inno Laminaatcoating, is een primer niet nodig. Dit scheelt tijd en geld. Lees vooraf ook zeker onze werkwijzer laminaat verven.

Nog vragen? Vloeren Coatings helpt iedereen graag persoonlijk verder bij het kiezen van de juiste producten en beantwoordt alle vragen over laminaat verven. Bel ons gerust voor gericht advies: +31 (0)6 26 839 279.