Nieuw laminaat of laminaat verven?

Wat is beter: nieuw laminaat of laminaat verven? Het ligt eraan wat je wil bereiken. Maar als het alleen om prijs gaat, is het antwoord simpel: laminaat verven.

Laminaat is vanwege de lichte, houtachtige uitstraling erg populair. Het is echter geen hout, maar een mengsel van diverse ingrediënten dat is afgewerkt met een toplaagje van kunststof. Laminaatvloeren gaan lang mee, maar niet is onverslijtbaar. Dus ga je op den duur krasjes zien. Tegen de tijd dat dit storend wordt, ga je misschien over een nieuwe vloer nadenken. Vind je het uiterlijk van laminaat erg mooi, zal het gauw nieuw laminaat worden. Maar… er is een alternatief. Laminaat verven geeft nieuw leven aan een oude vloer. En elke kleur is mogelijk. Dus kan de vloer er precies gaan uitzien zoals jij voor ogen hebt.

Nieuw laminaat vs. laminaat verven

Nieuw laminaat kost, als je het goedkoop houdt, gauw tien euro per vierkante meter. Dat is exclusief vervoer en arbeidskosten. Je hebt dan standaardlaminaat. Wil je een wat aparter design, loopt de prijs snel op tot boven twintig euro per vierkante meter. Het verwijderen van het oude laminaat en het leggen van de nieuwe vloer brengt nogal wat ongemak met zich mee. Veel mensen schakelen hiervoor een klusbedrijf in.

Laminaat verven kost ongeveer zeven euro per vierkante meter. Het is snel gebeurd en je hebt een eindeloze keus aan kleuren. Je bespaart je alle rommel die het vervangen van de vloer met zich meebrengt. Het verven van laminaat is niet moeilijk; iedereen kan het. Eventuele krassen op de laminaatvloer kun je eenvoudig weghalen bij de voorbehandelen. Gewoon even schuren met korrel 120 tot 180, en de vloer ziet er meteen beter uit.

Laminaat verven: wat heb je nodig?

Welke producten heb je nodig als je een vloercoating op laminaat aanlegt?

  • Inno Vloerstripper: dit is een speciale stripzeep voor kunststof die waslagen weghaalt en het oppervlak grondig ontvet. Zuinig in gebruik: met 1 liter kan je 75 m2 schoonmaken.
  • Inno Laminaatcoating: laminaatverf die je snel en gemakkelijk in twee lagen aanbrengt en perfect hecht op laminaat. Geen primer gebruiken! Met 1 kg doe je 8 tot 10 m2.
  • Vergeet ook de benodigdheden niet: een vachtroller, een verfbak en afplaktape voor de randen en plinten.

Voor een gedetailleerde uitleg van hoe je het best verft, verwijzen we naar onze werkwijzer laminaat verven.

Nog vragen? Vloeren Coatings helpt iedereen graag persoonlijk verder bij het kiezen van de juiste producten en beantwoordt alle vragen over laminaat verven. Bel ons gerust voor gericht advies: +31 (0)6 26 839 279.