Waarom we speciale laminaatverf aanraden

Wil je op laminaat verf aanbrengen, kun je niet zomaar een betonverf of een doorsnee vloercoating gebruiken. Voor het schilderen van laminaat is echte laminaatverf de aangewezen oplossing. Lees hieronder waarom.

Laminaat koop je als planken en ook het uiterlijk doet aan hout denken. Toch heeft laminaat weinig met hout te maken. Een laminaatplank bestaat uit drie of vier lagen van sterk verschillend materiaal. Een groot deel bestaat uit een combinatie van kunststof en met kunsthars gebonden houtvezels. De toplaag bestaat uit bedrukt papier, vaak met een houtpatroon, afgewerkt met een kunststof laagje, doorgaans melamine gecombineerd met het mineraal korund.

Waarom gewone verf niet hecht op laminaat

Een laminaatvloer bestaat dus voor een groot deel uit kunststof. Als je deze gaat schilderen moet je de vloer dan ook niet als hout behandelen. Wie houtverf op laminaat aanbrengt, komt er snel achter: houtverf hecht niet op deze ondergrond, omdat laminaat vanwege al kunststoffen niet poreus is. Gewone verf gaat een verbinding aan met de ondergrond, maar vanwege de toplaag kan dit niet bij laminaat. De oplossing is een speciale coating: laminaatverf.

Ondanks de enorme populariteit van laminaat menen veel laminaatverkopers en schilders dat laminaat niet geverfd kan worden. Dit heeft vaak te maken met onwetendheid. Speciale laminaatcoating bestaat nog niet zo lang. Veel schilders hebben er geen ervaring mee. Dat laatste is op zich geen ramp, want op laminaat verf aanbrengen is niet moeilijk: wie de instructies volgt, kan het makkelijk zelf.

Welke laminaatverf bevelen wij aan?

Bij Vloeren Coatings vertrouwen wij op Inno Coatings Laminaat Coating. Deze laminaatverf is bijzonder sterk, vloeistofdicht en warmtebestendig. Daardoor kan de coating ook gebruikt worden bij vloerverwarming. De basis is polyurethaan, een stof die bijzonder kleurvast is. Vergelen door overvloedig zonlicht gebeurt niet met deze laminaatcoating.

 

De laminaatverf van Inno Coatings is heel gemakkelijk aan te brengen. De verf vloeit goed uit en is prima te verdelen met een roller en (voor de randen) een kwast. Met 1 kg kun je ongeveer 10 vierkante meter laminaat verven. De plankenstructuur blijft goed zichtbaar.

Om de hechting van de laminaatverf nog verder te verbeteren raden we aan de vloer vooraf te ontvetten met Inno Vloerstripper. Je gebruikt die gewoon met een dweil en water. De stripzeep haalt de waslaag van de oppervlakte weg en is speciaal bedoeld voor kunststof vloeren. Wie eerst Vloerstripper en daarna Inno Coatings Laminaat Coating heeft geen primer nodig. Dat maakt laminaat verven ook nog eens relatief voordelig.

Lees meer over succesvol laminaat verven.

Meer weten over laminaatverf?

Gaat u op laminaat verf aanbrengen? Vloeren Coatings helpt iedereen graag persoonlijk verder bij het kiezen van de juiste producten en beantwoordt alle vragen over laminaat verven. Bel ons gerust voor gericht advies: +31 (0)6 26 839 279.