Kun je linoleum verven?

“Linoleum verven? Nee, dat kan niet!” Veel mensen die ons bellen hebben dit te horen gekregen van een leverancier van linoleum, of van een verfhandelaar. Linoleum verven wordt door velen afgeraden. Maar toch: het kan echt! Je moet alleen de juiste producten gebruiken.

Waarom je nee hoort

Dat mensen afraden om linoleum met verf te behandelen, ligt vaak aan onbekendheid met geschikte verf. Vroeger was er alleen standaardverf voor vloeren. En inderdaad, die gaf problemen op linoleum. In veel gevallen liet deze vloerverf snel los. Een primer hielp niet of nauwelijks. Schilders denken er ook vandaag nog zo over, omdat ze er zo veel slechte ervaringen mee hebben. En niet elke schilder kent alle producten op de markt.

Leveranciers van vloeren krijgen vooral te maken met mensen die iets nieuws willen kopen. Daardoor weten ze niet altijd dat er geschikte verf bestaat. En als ze het wel weten, gaan ze het niet gauw adviseren, want dan verkopen ze zelf geen nieuwe vloer.

Waarmee linoleum verven?

Intussen is er echter speciale linoleumverf die van elke versleten linoleumvloer weer iets moois en nieuws maakt. Om maar aan te geven dat dit geen standaardverf is: echte kunststofcoating werkt alleen op linoleum, pvc, vinyl en laminaat. Op andere oppervlakken kan hechting niet worden gegarandeerd.

Nog een voordeel: kunststofcoating breng je aan zonder primer. Dit scheelt tijd en geld. Het enige wat je moet doen is de vloer vooraf ontvetten met een professionele stripzeep zoals Inno Vloerstripper. Deze haalt waslagen weg en reinigt ook grondig. Gaat het om een oude linoleumvloer met scheurtjes of gaatjes, is het aangeraden om ook even lichtjes op te schuren. Kleine beschadigingen schuur je op deze manier weg. Voor meer tips, lees onze werkwijzer linoleum verven.

Linoleum verven is een snelle en betaalbare manier om jezelf een "nieuwe" vloer te gunnen. En het kan dus echt!

Meer weten over linoleum verven?

Bel Vloeren Coatings voor persoonlijk advies, telefoon 06 26 839 279.