Magazijnvloer reparatie: onze tips

Heeft uw magazijnvloer last van scheurtjes? Barstjes? Bladderende oude verf? Reparatie van een magazijnvloer is dan broodnodig voordat u een nieuwe coating aanbrengt. Gelukkig is het niet zo moeilijk om schade te herstellen. Komt u er niet uit, kunt u ons advies vragen of een specialist inschakelen.

Het is van belang dat u scheuren, krassen, bobbels en putjes te lijf gaat, omdat anders de nieuwe vloercoating van de magazijnvloer niet goed hecht. Daar komt bij dat oneffenheden en beschadigingen zichtbaar blijven na het verven. Het oog wil ook wat, maar geen lelijke plekken. Het is noodzaak om elke vloer te controleren voor behandeling. Ook een nieuwe magazijnvloer kan een paar reparaties nodig hebben.

Magazijnvloer reparatie: producten

Welke middelen gebruikt u om een vloer te herstellen? Gebruik vooral geen kit of egaline: deze middelen zijn niet poreus genoeg en verhinderen een goede hechting. Vaak adviseren wij het gebruik van staal- of polyesterplamuur. Deze moet u zo glad als het kan afstrijken. Ze worden bij droging extreem hard en dan is het lastig bijschuren. Een prima product voor gaten tot een vuist groot, is de 2-componentenplamuur Inno Vloerfix. Deze is op basis van epoxy.

Bij grotere beschadigingen biedt epoxy mortel uitkomst en snel resultaat. Cementgebonden middelen kenmerken zich door een langere droogtijd. Epoxy mortel geeft een zeer slijtvast eindresultaat. Hier overheen verven is geen probleem.

In onze handleiding voor vloercoating leest u meer over het repararen van betonvloeren.

Magazijnvloer reparatie: voorkomen is beter dan genezen

Ook voor problemen met magazijnvloeren geldt het oude gezegde: voorkomen is beter dan genezen. En hoewel schade nooit helemaal is te vermijden, kunt u problemen verkleinen door te kiezen voor een hoge kwaliteit vloercoating. Denk hierbij aan betonverf die de vloer voorziet van een waterdichte laag. Deze is eenvoudig aan te brengen met kwast of verfroller. Twee lagen is vaak genoeg. Let ook op het gebruik van de magazijnvloer. Komen er weleens chemische stoffen op terecht? Rijden er voertuigen met rubberbanden? In deze gevallen moet de verf ook chemisch resistent zijn.

Inno Topcoat 2K Pro heeft zich bewezen als een van de beste epoxycoatings voor magazijnen. We raden deze dan ook van harte aan.

Hebt u nog vragen over het herstellen van beschadigde magazijnvloeren, bel ons dan voor vrijblijvend advies. Ons telefoonnummer is +31 (0)6 26 839 279. We vertellen ook graag meer over de juiste vloercoating voor uw project.