Vloerbelasting magazijnvloer beoordelen voor het verven

U wilt uw magazijnvloer verven? Om te beslissen welke coating het meest geschikt is, moet u de vloerbelasting van uw magazijnvloer bepalen.

Inspecteer eerst de ondergrond. Deze kan van beton zijn, maar ook andere vloersoorten komen voor in magazijnen zoals anhydriet, zandcement, vinyl en zelfs hout. Op welke wijze wordt het oppervlak belast? Zijn er scheuren, gaten of oneffenheden? Repareer de magazijnvloer waar nodig voordat u gaat coaten. De voorbereiding van de vloer is net zo belangrijk als het kiezen en aanbrengen van de verf.

Ook nieuw beton vereist een goede voorbereiding. Eventuele gaten en scheuren moeten worden verwijderd, de juiste ruwheid moet worden bereikt, en cementsluier moet verwijderd.

Vloerbelasting magazijnvloer beoordelen

Bij de vloerbelasting van een magazijnvloercoating spelen de volgende elementen een rol:

  • Chemische belasting: de blootstelling aan chemische stoffen. Hoe ernstig is deze? Hoe vaak komt ze voor? Welke chemicaliën betreft het? Is er een constante belasting of gaat het om incidenten?
  • Wielen: wordt er gereden met stalen wielen of rubberbanden? In rubberbanden zitten weekmakers en dat zijn chemische stoffen. Staal oefent een sterkere druk uit op de onderlaag.
  • Impact: zware lasten vragen of een zwaarder vloerverfsysteem.
  • Temperatuur: schommelingen in temperatuur kunnen leiden tot krimp of uitzetting. Is er sprake van grote temperatuurschommelingen, moet de betonverf hiertegen bestand zijn.
  • Schoonmaken: reinigen is altijd nodig en soms zijn hiervoor speciale middelen nodig. De vloer moet bestand zijn tegen chemische reinigingsmiddelen.
  • Stof: een epoxy vloercoating zorgt voor een uitstekende afdichting die stof verhindert om zich in kleine openingen te nestelen. Dit vermindert gezondheidsrisico’s voor personeel op de magazijnvloer. De epoxy coating Inno Topcoat 2K Pro is favoriet voor de meeste betonnen magazijnvloeren.

De vloerbelasting van een magazijnvloer beoordelen is niet iedereen gegeven. Hebt u hulp nodig, neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag welke vloercoating het best bij uw magazijn past. Gewoon even bellen: +31 (0)6 26 839 279.