Waarmee kan je een pvc-vloer beschermen?

Een pvc-vloer beschermen verlengt de levensduur van de vloer. Hoewel pvc een sterk materiaal is, is het niet onkwetsbaar. Bij intensief of onzorgvuldig gebruik kunnen er scheuren, gaten en verkleuringen ontstaan.

Een pvc-vloer beschermen doe je met een kleurloze coating. Het meest geschikt is een transparante kunststofcoating. Daarmee ben je verzekerd van een goede hechting. Ga je een gewone doorzichtige vloerverf gebruiken of een vloerolie, zal het product niet lang blijven zitten.

Voordelen pvc-vloer beschermen

Met een transparante kunststofcoating heb je de volgende voordelen:

  • Het uiterlijk van de pvc-vloer blijft gewoon zichtbaar, dus je behoudt de originele kleur of het oorspronkelijke patroon.
  • Krassen door nagels van huisdieren zijn niet of nauwelijks te zien, omdat ze alleen in de coating terechtkomen – en daar kijk je doorheen.
  • De vloer is gemakkelijk schoon te maken.
  • Je bespaart vervangingskosten, want de pvc-vloer gaat veel langer mee dankzij de extra beschermlaag.

Het ideale product hiervoor is Inno Kunststofcoating. Deze is ook leverbaar in transparante versie.

Hoe moet je pvc coaten?

Een pvc-vloer beschermen met een transparante coating is heel gemakkelijk. Maak de vloer eerst goed schoon met een stripzeep. Hiermee haal je de oude waslaag weg. Daarna moet je even met schoon water nadweilen. Hierna kan je direct de coatinglaag aanbrengen. Deze moet een dag drogen voordat je er weer op kunt lopen. Schuiven met meubilair stel je daarna beter nog een paar dagen uit, zodat de coating optimaal tijd krijgt om hard te worden. Volg verder altijd onze werkwijzer pvc vloer verven.

Wil je gericht advies over het verven van pvc-vloeren of de juiste producten, bel ons dan voor meer informatie: 06 268 392 79. We helpen je graag verder.