Tegelverf in de wc

Met tegelverf voor de wc kun je het kleinste kamertje in een handomdraai van een nieuwe, frisse look voorzien. Tegels verven is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk om de juiste primer te gebruiken. Hier vertellen we hoe elke wc met een vloercoating er weer mooi uit kan zien.

In de meeste wc's liggen vloertegels. Vaak zijn die van hetzelfde type als in de badkamer of in de gang. Zulke tegels zijn in haast alle gevallen niet poreus. Dit betekent dat als er water op terechtkomt, dit niet in de ondergrond trekt.

Dat is handig als je de vloer schoonmaakt. Maar als je een nieuwe vloercoating in de wc wilt, kun je hierdoor niet zomaar elke primer gebruiken. De gewone primers die we op beton- of cementvloeren smeren, werken namelijk alleen op ondergrond die poreus is. Zou je deze gebruiken als basis voor tegelverf in de wc, zal de primer niet goed hechten. Dat is funest voor de topcoating. Die laat dan snel los.

Primer voor tegelverf in wc

Ga je tegelverf in de wc aanbrengen, en heb je daar vloertegels die niet poreus zijn, moet je een speciale tegelprimer gebruiken. Inno Coatings heeft deze in het assortiment. Het is een lijmachtig product dat je flinterdun met een doek aanbrengt. Daarna moet het heel even drogen. Een uur later moet dan de eerste laag vloercoating erop. Het is heel belangrijk dat dit niet later gebeurt, want dan heeft de primer aan kracht verloren en krijg je alsnog hechtingsproblemen.

Deze tegelprimer is speciaal ontwikkeld om te hechten op harde, gladde en geglazuurde tegels. De afwerking kan met diverse soorten verf. Deze is bij ons altijd in alle RAL-kleuren leverbaar. Sommige soorten zijn ook prima te combineren met vloerverwarming. Houd er rekening mee dat de voegen tussen de vloertegels mee worden geverfd. Ze blijven wel herkenbaar als voegen. Het wordt niet één glad geheel.

tegelverf wc

Aanbevolen tegelverf in de wc

Primer als hechtlaag:

Afwerken kan met:

Vloercoatings aanbrengen, stap voor stap:

  • Maak de wc-vloertegels grondig schoon met een speciale ontvetter zoals Inno Vloerreiniger
  • Breng met een doek een dun laagje Tegelprimer aan (niet poreuze tegels) óf met een roller een laag Vloerprimer 2K (alleen bij poreuze tegels)
  • Breng de eerste afwerkingslaag aan. Bij niet poreuze tegels moet dit uiterlijk een uur na het aanbrengen van de Tegelprimer, bij poreuze tegels een dag later.
  • Na 24 uur kan de tweede afwerkingslaag worden aangebracht.

Voor meer details, verwijzen we je naar onze werkwijzer vloertegels verven.

Meer weten over tegelverf in de wc?

Nog vragen? Vloeren Coatings helpt iedereen graag persoonlijk verder bij het kiezen van de juiste producten voor vloertegels in wc's, keuken, badkamers, terrassen en beantwoordt alle vragen over de verwerking. Bel voor gericht advies: +31 (0)6 26 839 279.