Vloertegels verven in betonlook

Vloertegels verven in betonlook is populair. Het betekent dat je de tegels schildert in een kleur die heel sterk op beton lijkt. Dat is prima mogelijk met vloercoatings van Inno Coatings.

Meestal wordt met een betonlook bedoeld dat je een betonnen vloer of een cementdekvloer transparant afwerkt. Je ziet dan de oorspronkelijke vloer er doorheen. Vloertegels kan je ook transparant verven, maar ze zien er meestal niet “betonachtig” uit. Dus wil je dat stoere, betongrijze effect, moet je iets anders proberen.

Vloertegels verven in betonlook: de kleuren

De truc is natuurlijk de juiste kleur kiezen. Binnen het RAL-kleurensysteem komen de volgende kleuren het dichtst bij een betonlook:

Vloertegels in betonlook

Hier zie je, van links naar rechts:

  • RAL 7023. Deze wordt door RAL niet voor niets betongrijs genoemd.
  • RAL 7030. Steengrijs, en dus wat meer steenachtig.
  • RAL 7033. Dit is cementgrijs. Deze lijkt ietsje groener.
  • RAL 7044. Zijdegrijs. Komt heel dicht bij de echte kleur van cementdekvloeren.

Grijstinten bij RAL beginnen altijd met het nummer 7, zoals je ziet. Al deze (en andere) kleuren zijn mogelijk voor de dekkende vloercoatings van Inno Coatings. Voor vloertegels verven adviseren we Inno Topcoat 1K (voor vloeren die licht belast worden) en Inno Topcoat 2K (voor zwaarder belaste vloeren). De laatste is een 2-componentenverf. Bij de bestelling vul je de kleurcode in het daarvoor bestemde vakje in.

Een betonlook is mogelijk voor alle soorten vloertegels die dekkend geverfd kunnen worden, ook bijvoorbeeld voor plavuizen.

Vloertegels verven in betonlook: werkwijze

  1. Verwijder alle meubels en plakken randen en plinten af.
  2. Maak de vloer grondig schoon met een krachtige ontvetter, zoals Inno Vloerreiniger.
  3. Breng op harde, geglazuurde tegels altijd Tegelprimer aan. Doe dit flinterdun. Deze grondlaag zorgt voor hechting van de verf.
  4. Breng een uur na de Tegelprimer de eerste laag van de dekkende vloercoating aan. Gebruik je 2-componentenverf, denk dan aan de verwerkingstijd.
  5. Een dag later breng je de tweede laag vloercoating aan.
  6. Geef de geverfde tegelvloer de kans om uit te harden. Overheen lopen kan na een dag, maar met meubels schuiven moet je tot een week wachten.

Voor meer details, verwijzen we je naar onze werkwijzer vloertegels verven.

Meer weten over vloertegels verven?

Nog vragen? Vloeren Coatings helpt iedereen graag persoonlijk verder bij het kiezen van de juiste producten voor tegelvloeren en beantwoordt alle vragen over de verwerking. Bel voor gericht advies: +31 (0)6 26 839 279.