Anhydrietvloer in nieuwbouw verven

Op zoek naar een goede oplossing voor een anhydrietvloer in nieuwbouw? Verven is een uitstekende optie. Een vloercoating aanbrengen op anhydriet dekvloeren is gemakkelijk, snel, duurzaam en betaalbaar.

Anhydriet dekvloer in nieuwbouw

Anhydrietvloeren in nieuwbouw komen we de laatste jaren heel veel tegen. We zien ze in nieuwe huizen, appartementen, maar ook kantoren, winkels en schoolgebouwen. Omdat anhydriet in korte tijd gelegd kan worden, is het een aantrekkelijke en relatief goedkope optie voor nieuwbouwwoningen. Een anhydriet dekvloer wordt gemaakt op basis van gips en lijkt op het oog veel op zandcement. De kleur is wat roodachtig. Een leek denkt wellicht ook aan beton, hoewel dat harder, ruwer en grijzer is.

Een anhydrietvloer in nieuwbouw is gevoelig voor vocht en daarom nooit de definitieve vloer. Er is altijd een behandeling of bedekking nodig. Je kunt er vaste vloerbedekking op aanbrengen, laminaat, linoleum, plavuizen, hout, een gietvloer: mogelijkheden genoeg. Een van de meest aantrekkelijke opties is een vloercoating aanbrengen op anhydriet.

Soms is een anhydrietvloer niet mooi gegoten. Dan moet hij met egaline afgesmeerd worden. Het merk Schonox heeft egaline specifiek voor anhydriet. Deze geeft een goede hechting. Ook als er egaline is aangebracht, moet een vloer nog afgewerkt worden. De egaline van Schonox kan in een betonkleur gestort worden. Als je hem dan kleurloos en mat verft krijg je een mooie betonlook.

Voordelen vloercoating anhydrietvloer in nieuwbouw

Wat zijn de voordelen van een anhydrietvloer verven?

 • Je kunt de vloer de nodige bescherming geven. Vloercoatings sluiten af en isoleren, zijn slijtvast en krasbestendig. En dat langdurig. Wie het werk volgens onze handleiding voor vloercoatings uitvoert, heeft er jaren plezier van.
 • Anhydriet verven gaat snel. De producten zijn bij ons uit voorraad leverbaar: geen wachttijden. In enkele dagen heb je de hele nieuwbouwwoning van een coating voorzien, en een week daarna kan de vloer al volledig belast worden.
 • Een anhydrietvloer in nieuwbouw verven is voordelig. Ook als je hoge kwaliteit vloercoatings gebruikt, wat we zeker aanraden, is het vele malen goedkoper dan een gietvloer of andere vormen van vloerbedekking.
 • Vloercoatings geven flexibiliteit. Heb je genoeg van de kleur, kun je altijd opnieuw verven. Of wil je alsnog overschakelen op bijvoorbeeld laminaat of linoleum? Ook dat kan. Je kunt andere soorten vloerbedekking gewoon over de coating aanbrengen.
 • In anhydrietvloeren komen we vaak vloerverwarming tegen. Vloercoatings gaan daarmee prima samen en laten de warmte goed door.

Werkwijze vloercoatings voor anhydriet

Het aanbrengen van vloercoatings op anhydriet bestaat globaal uit de volgende stappen:

 • Inspectie van de vloer en waar nodig herstellen
 • Is er sprake van grote oneffenheden, dan eerst de anhydrietvloer egaliseren
 • Grondig ontvetten met sterk reinigingsmiddel
 • Licht opschuren
 • Primer aanbrengen
 • Minimaal twee lagen vloercoating aanbrengen
 • In ruimtes met veel lichtinval afwerken met een transparante toplaag.

Meer details over aanpak en producten vind je in onze werkwijzer anhydrietvloer verven.

Wil je persoonlijk advies over het verven van anhydrietvloeren in nieuwbouwhuizen, appartementen of andere nieuwbouw, bel ons dan voor meer informatie: 06 268 392 79.