Maak uw magazijnvloercoating bestand tegen weekmakers

Moet mijn magazijnvloercoating bestand zijn tegen weekmakers? En welk product kan ik dan gebruiken? We krijgen de vraag vaak. Hieronder onze uitleg en ons advies.

Wat zijn weekmakers?

U komt het begrip wellicht geregeld tegen, maar wat zijn weekmakers eigenlijk? Simpel gezegd zijn het chemische stoffen die tot doel hebben om kunststof elastisch te maken. Ze maken kunststof zachter, dus: weker. Plastic is op zichzelf hard. Om plastic zachter en minder breekbaar te maken, zijn er weekmakers.

U komt zulke stoffen tegen in de rubberbanden die we zien op auto’s, fietsen en vorkheftrucks. Op een magazijnvloer zijn vorkheftrucks en andere voertuigen op rubberbanden heel gewoon. Voor de banden zijn de weekmakers noodzakelijk. Anders zouden ze niet kunnen rollen.

Helaas hebben weekmakers de neiging om een chemische verbinding aan te gaan met verf. Ook een vloercoating is een product op basis van kunststof. Gebruikt u gewone verf, dan zult u zien dat de weekmakers de verf verzachten waardoor deze na enige tijd loslaat en uw magazijnvloer geen optimale bescherming biedt.

Lees onze werkwijzer magazijnvloer verven.

Hoe werkt een magazijnvloercoating tegen weekmakers?

U moet voor een magazijnvloer daarom een product gebruiken met een extra verharder. Deze toevoeging zorgt ervoor dat de coating tegen weekmakers bestand wordt. In de meeste gevallen adviseren we dan het gebruik van een epoxy coating. Dit is een 2 componenten vloercoating waar een extra kunsthars aan is toegevoegd. Hiermee verkrijgt u een keiharde bovenlaag. Weekmakers slagen er dan niet in om de verf los te weken.

Het aanbrengen van magazijnvloercoating bestand tegen weekmakers heeft enkele aanvullende voordelen. Zo krijgen olie en vet veel minder kans om de ondergrond aan te tasten. Ook is een epoxy- of polyurethaan magazijnvloer bijzonder slijtvast. Natuurlijk moet de vloer wel goed voorbereid worden. Het gebruik van een primer is veelal aangeraden. Het afwerken met 2 componenten vloercoating moet u doen volgens de voorschriften. Anders valt het resultaat slecht uit.

Welke magazijnvloercoating is bestand tegen weekmakers?

Een coating die wij van harte aanbevelen is Inno Topcoat 2K Pro. Deze 2-componentencoating kan op vele soorten vloeren aangebracht worden. Het is een watergedragen en oplosmiddelvrije verf, met epoxy als kunsthars, en is gemakkelijk te verwerken. U kunt deze magazijnvloercoating binnen en buiten toepassen. Zo creëert u een oppervlak dat stofvrij, dampdiffuus en vloeistofdicht is.

Wilt u meer weten over het weekmakerbestendig maken van uw magazijnvloer, neem dan contact met ons op. Ons telefoonnummer is +31 (0)6 26 839 279. We vertellen graag meer over de juiste vloercoatings voor uw magazijn.