5 Tips voor plavuizen verven: waaraan moet je denken

Waaraan moet je denken bij plavuizen verven? Wij hebben vijf tips op een rijtje gezet:

1. Denk aan het ontvetten. Plavuizen komen we veel tegen in keukens en badkamers. Keukenvloeren zijn gevoelig voor vuil en vet, in badkamers laten onze blote voeten huidvet achter. Vuil en vet zijn de vijanden van vloercoatings. Gebruik daarom een krachtige ontvetter voordat je verder gaat.

2. Gebruik de juiste grondverf. Plavuizen zijn glad en hard. Daardoor blijft gewone verf vaak moeilijk zitten: de coating kan niet in de ondergrond dringen. Gebruik daarom eerst een speciale tegelprimer als hechtlaag. Breng deze flinterdun aan, en vervolgens binnen het uur de eerste laag coating.

3. Let op bij eerder geverfde plavuizen. Heb je plavuizen die eerder zijn geverfd, dan is een tegelprimer niet nodig. Maak dan het oppervlak goed schoon en schuur het op zodat een ruw toplaagje ontstaat. Je kunt vervolgens de coating direct opbrengen.

4. Breng zeker twee lagen aan. Plavuizen verven doe je meestal in ruimtes die veel belopen worden. Breng daarom altijd minimaal twee lagen vloercoating aan. Volg de verbruiksadviezen bij het product. Dan ben je verzekerd van een goed dekkend en duurzaam resultaat. Te dik verven is niet goed, te dun evenmin. Bij het juiste verbruik blijven slijtageplekken langer achterwege. Volg altijd onze werkwijzer plavuizen verven.

5. Kies bij voorkeur voor 2-componentencoating. Deze is sterker dan 1-componentsverf en dat is belangrijk bij vloeren die veel belast worden. Heb je vloerverwarming, dan is het verstandig om voor coating op PU-basis te kiezen (polyurethaan). Deze vergeelt niet door UV-licht en warmte.

Meer weten over plavuizen verven?

Nog vragen? Vloeren Coatings helpt iedereen graag persoonlijk verder bij het kiezen van de juiste producten voor plavuizen verven en beantwoordt alle vragen over de verwerking. Bel voor gericht advies: +31 (0)6 26 839 279.