Garagevloer repareren

Zijn er gaten, scheurtjes of putjes? U moet uw garagevloer repareren voordat u gaat verven. Een garagecoating krijgt anders onvoldoende gelegenheid om zich aan de ondergrond te hechten. Om verzekerd te zijn van een duurzame verflaag, is een relatief glad oppervlak nodig. Daarnaast kunnen beschadigingen aan de vloer tot vochtproblemen leiden en uiteindelijk zelfs betonrot.

Een garagevloer repareren begint met een schoonmaakbeurt. U maakt de vloer stofvrij. Gebruik hiervoor een borstel. Als het nodig is olievlekken en vetvlekken verwijderen. De laatste stofdeeltjes zuigt u gewoon op met een stofzuiger. Hierna kunt u starten met de reparatie.

Garagevloer repareren met Vloerfix

Gaat het om scheurtjes of barsten, dus geen al te grote beschadigingen, kunt u Inno Vloerfix gebruiken. Dit is een duurzame 2-componentenplamuur op epoxybasis die eenvoudig is aan te brengen en binnen enkele uren droog is. Vervolgens de gerepareerde plek wat bijschuren en u kunt verder.

Is er sprake van grotere problemen in de vloer, is epoxymortel vaak de aangewezen oplossing. Epoxymortel droogt sneller dan cementgebonden producten. We raden af om kit of egaline te gebruiken. Deze producten zijn niet poreus genoeg. Ze staan de hechting van de coatinglaag uiteindelijk in de weg.

Sporen van reparatie in garagevloer

Bedenk dat reparaties altijd sporen kunnen nalaten. Oneffenheden werkt u weg door het herstelde gedeelte te schuren. Bij gekleurde vloeren kan de kleurkeuze een bijkomend probleem zijn. Een oudere vloer verkleurt vaak, zodat u bij een herstelling beter niet teruggrijpt naar de oorspronkelijke kleur. U kiest dan beter kiezen uit een kleur die bij de verkleurde gedeelten aansluit. Een alternatief is dat u de hele garagevloer overschildert.

Soms zijn de problemen zo groot dat een eenvoudige reparatie niet volstaat. Dan kan overwogen worden om egaline te gebruiken. Lees meer over garagevloeren egaliseren. Na egalisatie kan er alsnog worden geverfd. Gebruik wel altijd eerst een primer.

Een garagevloer repareren is noodzakelijk als u een nieuwe garagecoating aan wilt brengen.

Hebt u advies nodig over vloerverf of reparaties van betonvloeren, houden wij ons aanbevolen. Bel ons op +31 (0)6 26 839 279 en wij doen ons best u verder te helpen!