Houten vloer grey wash verven

Een houten vloer grey wash verven geeft een prachtige "verweerde" look. Het hout krijgt een wazige grijze tint. Hiervoor is een speciale houtverf nodig waar grijs pigment doorheen is geroerd.

Grey wash is het grijze broertje van white wash. Veel mensen zien graag een grijs of wit tintje op de vloer, maar willen het hout nog wel als hout kunnen herkennen. Daarvoor moet de verf wel transparant zijn. Vaak gebruiken we dan beits, maar het kan ook met aangepaste 2-componentenverf zoals Inno Houtenvloer Coating. Het grote voordeel van deze verf is dat je profiteert van de enorme duurzaamheid die eigen is aan 2-componentenverf. Je moet de vloer dan minder vaak oververven dan bij beits. Dat scheelt tijd en geld.

Ga je een houten vloer grey wash verven geldt als regel dat de vloer bij elke laag grijzer wordt. Dit betekent ook dat je bij meerdere lagen steeds minder houtnerf zult zien. Helemaal dekkend wordt het niet. De meeste mensen gaan niet verder dan twee lagen.

Houten vloer grey wash verven: aanbevolen vloercoating

Inno Houtenvloer Coating: 2-componenten toplaag voor houten vloeren die normaal belast worden. Kan worden geleverd in (naar keuze) kleurloos transparant, grey wash en white wash. Ook geschikt voor het behandelen van (antieke) meubels. De natuurlijke uitstraling van hout blijft behouden, omdat de coating vrijwel onzichtbaar is en het hout door de coating niet donkerder wordt. Bij de matte variant ziet het eruit alsof het hout onbehandeld is, maar ondertussen is het wel ultiem beschermd. Het is een watergedragen 2-componenten vloercoating op basis van polyurethaan, alleen voor binnen.

 

Let op: andere vloerverf is niet geschikt voor grey wash. Deze zijn namelijk ofwel helemaal dekkend, ofwel helemaal transparant. Gebruik dus Inno Houtenvloer Coating als je grey wash wilt verven.

Houten vloer grey wash verven: stappenplan

  • Maak de vloer grondig schoon met Inno Vloerreiniger. Spoel na met schoon water.
  • Schuur de vloer op met een parketschuurmachine: korrel 160 bij nieuwe vloeren, korrel 100 bij eerder geverfde houten vloeren. Verwijder het stof met een stofzuiger.
  • Plak randen en plinten af.
  • Sterk zuigende houten vloeren, zoals robijn, essen en beuken, kunnen het best voorbehandeld worden met Inno Vloerprimer 1K. Breng hiervan één laag aan.
  • Meng de componenten van Inno Houtenvloer Coating met een boormachine. Meng nooit meer dan je in een uur kunt aanbrengen. Reken erop dat je ongeveer 30-40 m2 in een uur kunt verven.
  • Breng de eerste laag grey wash vloercoating aan. Doe dit met een vachtroller en (voor de hoeken en randen) een kwast. Met 1 kilo doe je ongeveer 10 m2.
  • Wil je een tweede laag en dus een diepere grijze tint, breng dan een dag later een tweede laag aan. Als je meer dan 72 uur wacht met een tweede laag, moet je tussendoor schuren.

Meer weten over grey wash vloercoatings?

Voor persoonlijk advies over een houten vloer grey wash verven, bel Vloeren Coatings, telefoon 06 26 839 279.