Wat is de beste magazijnvloerverf?

Wat is de beste magazijnvloerverf? Wie de vloer wil beschermen tegen slijtage en beschadigingen, moet een sterke vloercoating kiezen die past bij de wijze waarop de vloer wordt gebruikt. Vaak wint epoxyverf.

Magazijnvloeren kunnen vol staan met stellingen. Er wordt af en aan gereden met heftrucks of andere kleine transportmiddelen. Ook worden er zware pallets verplaatst. De voertuigen rijden vaak op rubberbanden. Die bevatten weekmakers: chemische stoffen die de banden zacht houden.

Al het zware materieel is een serieuze belasting voor de ondergrond. Het is altijd mogelijk dat er iets valt. Het personeel mag op de werkvloer geen onnodig risico lopen. Dit betekent dat een gladde magazijnvloer moet worden vermeden. Ook schoonmaken is belangrijk. Stof mag zich niet ophopen en als er olie of vet op de vloer terechtkomt, is dit een serieus veiligheidsrisico.

Een magazijnvloer is het decor voor een complex spel van mens en machine. Zomaar de eerste de beste verf erop smeren is daarom geen oplossing.

Epoxyverf als magazijnvloerverf

In het algemeen raden wij het gebruik van beschermende epoxy coatings aan voor uw magazijnvloer. Deze combineren twee componenten die samen voor een naadloos, duurzaam verfsysteem zorgen. De bovenlaag is keihard en bestand tegen chemische stoffen, olie en vet. Vuil, vocht en stof maken geen kans om door te dringen, waardoor het schoonmaken van uw magazijnvloer een koud kunstje is.

Een epoxyverf of wel 2-componenten magazijnvloercoating is ook bestand tegen water en vloeistof. Dit soort coatings slijt bovendien langzamer dan andere. U kunt er gerust met autobanden overheen rijden. Dit is bij gewone vloerverf vaak niet het geval. Een uitstekende verf voor magazijnvloeren is Inno Grindvloer Coating 2K. Het aanbrengen van een antisliplaag is gemakkelijk, zodat de veiligheid van het personeel gewaarborgd is. Dit is met name belangrijk als er met vloeistoffen wordt gewerkt.

Magazijnvloer verven? Lees hier waarop u verder moet letten.

Advies over de beste magazijnvloerverf

Epoxy is dus de juiste coating voor een magazijnvloer. In uitzonderlijke gevallen, zoals kleine opslagplaatsen waar geen rubberbanden rijden en waar zich alleen lichte materialen bevinden, kan ook een eenvoudige vloercoating volstaan.

Hebt u nog vragen over welke epoxycoating bij uw situatie past, bel of mail ons dan voor deskundig, vrijblijvend advies. Ons nummer: +31 (0)6 26 839 279.