Cementdekvloer in nieuwbouw verven

Een cementdekvloer in nieuwbouw is nooit de eindvloer. Je moet dit soort vloeren altijd voorzien van een afwerklaag. Maar ga er niet de eerste de beste coating op smeren. Volg de tips hieronder.

Een cementdekvloer wordt gemaakt op basis van cement, water en zand. Dit wordt gemengd en op de grove, dragende vloer gesmeerd die eronder ligt. Steeds vaker zien we dat onder de cementdekvloer buizen voor vloerverwarming worden aangebracht. Het mengsel van cement, water en zand dient dan niet alleen om oneffenheden weg te werken, maar ook om de vloerverwarming af te dekken.

Een cementdekvloer gaat jaren mee. Het is een duurzame oplossing voor elke woning, en dient als basis voor een verdere afwerking. Hiervoor zijn er diverse mogelijkheden. Je kunt er vloerbedekking op aanbrengen, zoals vast tapijt, laminaat of linoleum, maar je kunt ook kiezen voor een coating.

Voordelen vloercoating op cementdekvloer

  • Je kunt een coating snel en gemakkelijk aanbrengen. Het is niet moeilijk.
  • Je hebt de keuze uit duizenden kleuren. De vloer wordt precies zoals jij die wilt.
  • Heb je er na een aantal jaren genoeg van? Geen probleem. Overschilderen in een andere kleur kan altijd, maar je kunt ook overstappen naar bijvoorbeeld vaste vloerbedekking.
  • De vloer wordt optimaal beschermd en je vloerverwarming verliest door een coating niets aan effectiviteit.
  • Een coating aanbrengen is meestal goedkoper dan andere manieren van afwerken.

Lees onze werkwijzer over verven met vloercoatings op cementdekvloeren.

Vloercoating op cementdekvloer aanbrengen

Let erop dat je een ruwe cementdekvloer moet voorbereiden op een coating. Dit kan betekenen dat de vloer gepleisterd of gevlinderd moet worden. Pleisteren kan je vergelijken met stuken en geeft een stoer uiterlijk. Bij vlinderen zorgt een speciale machine voor een vlinderachtige look. Lees hierover meer op deze pagina over cementdekvloeren afwerken.

Bij vloercoatings heb je de keus tussen:

  • Transparante vloercoatings. Ideaal voor het creëren van een betonlook. Je kijkt letterlijk door de coating heen, maar hebt wel alle voordelen van bescherming.
  • Dekkende vloercoatings. Alle kleuren zijn mogelijk. Polyurethaan coatings zijn aanbevolen bij vloerverwarming.

Je begint het verven van een cementdekvloer met een schoonmaakbeurt. In het algemeen raden we aan om een primer aan te brengen. Deze werkt als een stofbinder en verbetert de hechting van de topcoating.

In een woning adviseren we Inno Topcoat 2K voor de twee toplagen, voor alle vloeren die intensief worden gebruikt zoals keuken, hallen en badkamers. Deze vergeelt niet door UV-straling en is dus heel kleurvast. Kies de transparante versie als je een betonlook wilt. In ruimtes met vloeren die maar licht worden belast is Inno Topcoat 1K een prima keus. Ook deze is UV-bestendig en heeft geen problemen met vloerverwarming.

Het aanbrengen van vloercoatings is binnen enkele dagen gedaan en geeft je plezier en gemoedsrust voor vele jaren. Onze handleiding voor vloercoatings beantwoordt tal van vragen over het verven van cementdekvloeren.

Nog vragen over cementdekvloer in nieuwbouw? Op zoek naar gericht advies? Bel ons dan op 06 268 392 79.