Parket in de olie zetten: er is een alternatief

Je parket in de olie zetten is een manier om de vloer mooi te houden en te beschermen tegen vuil, vet en beschadigingen. Het is een relatief goedkope en gemakkelijke oplossing. Er kleven echter ook nadelen aan.

We horen vaak van eigenaren van parketvloeren dat het hout direct na het schuren het mooiste is. Dat willen ze dan graag behouden. Veel mensen besluiten dan om het parket in de olie te zetten. Maar het hout wordt daar even donker van als wanneer je het helemaal nat zou maken. Ook geeft olie een glanslaag die niet iedereen mooi vindt, en moet je de vloer geregeld opnieuw behandelen.

Vloercoating in plaats van olie

Parket in de olie zetten vraagt dus veel onderhoud, terwijl het hout eigenlijk niet meer zo mooi is als na het schuren. Daar is echter een slimme oplossing voor. Er bestaat ook een transparante, matte coating voor parket, Inno Houtenvloer Coating. Als je deze aanbrengt wordt de vloer niet donkerder.

Ook zal het parket niet vergelen. De matte uitstraling blijft behouden en de vloer ziet eruit zoals direct na het schuren. Deze coating is zeer slijtvast en ook nog eens chemisch resistent en vloeistofdicht. Schoonmaken is dus een fluitje van een cent. Geen vochtplekken!

Je bewaart zo de meest natuurlijke houtlook. Bovendien is deze coating gemakkelijk in gebruik. Zet twee rollen op het parket en je hebt er de komende zeven jaar geen omkijken naar. Volg wel altijd onze werkwijzer parket verven.

Meer weten over coating voor parket?

Parket in de olie zetten lijkt misschien een makkelijke oplossing, maar er is een veel aantrekkelijker alternatief dat bovendien helemaal niet zo duur is. Bel ons op +31(0)6 2683 9279 voor meer informatie over coatings voor parket, of raadpleeg onze handleiding voor vloercoatings.