Gietvloer verven: een mooie oplossing

Hoe kun je een oudere gietvloer opfrissen? Simpel: je kunt je gietvloer verven. Dat is niet moeilijk en hoeft helemaal niet duur te zijn. Zo heb je voor een oudere gietvloer in veel gevallen alleen maar een topcoating nodig en geen primer. Hieronder vind je nuttige tips voor het verven van gietvloeren.

Waarom een gietvloer verven

Een gietvloer is een investering. Het is een zeer duurzame vloer die tientallen jaren meegaat. Een nadeel is wel dat kleurtrends veranderen. Een gietvloer die tien jaar geleden helemaal bij de tijd was, kan er vandaag ouderwets uitzien. Ook komt het voor dat je gietvloer niet kleurt bij je nieuwe meubilair. Of dat je een huis koopt met een gietvloer die door de vorige bewoner is gelegd, en die jij totaal niet mooi vindt.

Een gietvloer vervangen doe je niet zomaar. Maar een gietvloer verven is wel een haalbare en betaalbare oplossing.

Door een nieuwe vloercoating aan te brengen kan je een oudere gietvloer een compleet nieuw leven geven. Je wilt natuurlijk wel duurzaamheid. Kies daarom voor vloercoatings van hoge kwaliteit. Onze werkwijzer vertellen precies welke coatings je nodig hebt. Deze producten hebben als voordeel dat ze op maat van de klant worden aangemaakt, snel leverbaar zijn en dat haast elke kleur mogelijk is.

Succesvol gietvloer verven

Voor een succesvolle verfklus is het volgende belangrijk:

  • Inspecteer de vloer vooraf. Mochten er beschadigingen zijn, gebruik dan een 2-componentenplamuur om deze te herstellen. Laat deze drogen en schuur daarna op.
  • Ook grondig schoonmaken is essentieel, en nog belangrijker bij vloeren die al enkele jaren in gebruik zijn. Doe dit met een professioneel reinigingsmiddel zoals Inno Vloerreiniger. Achtergebleven vuil en vet is slecht voor de hechting.
  • De bestaande coating van de gietvloer moet altijd geschuurd worden voordat er een nieuwe laag wordt aangebracht. Dit is mogelijk met een fijne korrel, bijvoorbeeld korrel 180. Gebruik hiervoor een parketschuurmachine. Een primer is dan niet nodig.
  • Gebruik 2-componentenverf voor gietvloeren. In woonkamers adviseren we een vloercoating met twee componenten op basis van polyurethaan. Deze heeft als voordeel dat de coating niet vergeelt door UV-licht. Ook ideaal bij vloerverwarming. Breng twee lagen voor voldoende duurzaamheid.
  • Brengt eventueel een transparante toplaag aan. Dit geeft extra bescherming tegen krassen en kleine beschadigingen. Kies ook hierbij voor een PU-coating.

Onze handleiding voor vloercoatings gaat dieper in op vloeren verven.

Nog vragen over het verven van gietvloeren? Persoonlijk advies nodig over de juiste vloercoatings? Bel ons voor meer tips en gericht advies op 06 268 392 79.