Pleistervloer impregneren en afwerken met coating

De pleistervloer impregneren is de eerste stap in het opbouwen van een verfsysteem. Welke manier zijn er om een pleistervloer te behandelen? En aan welke vloercoatings moet je denken?

Een pleistervloer is een zandcementvloer die tijdens het leggen, nat op nat, is voorzien van een toplaag van cementpap: een vloeibaar mengsel van cement en water. Uiteraard wil je van een dergelijke vloer lang plezier hebben. Daarom moet je hem beschermen tegen vuil van buitenaf. Ook moet je voorkomen dat de ondergrond na het drogen stof blijft afgeven.

Een snelle, eenvoudige manier om de vloer stofvrij te maken is verzegelen met een stofbinder zoals vloerolie, of vloersealer. Met een of twee lagen Inno Vloersealer bouw je een effectieve basisbescherming op.

Pleistervloer impregneren en verven

Een alternatief is het aanbrengen van vloercoating op de pleistervloer. De eerste stap is dan de pleistervloer impregneren. Hiermee wordt een beschermlaag aangebracht die in de ondergrond trekt. Dit gebeurt met een impregneermiddel of primer. Hiermee wordt de vloer verhard en geschikt gemaakt voor verdere behandeling met een coating.

Wil je het uiterlijk van de pleistervloer bewaren kan je ervoor kiezen om één laag primer te doen en dan af te werken met een laag transparante vloercoating. Kies voor een duurzaam resultaat een coating op basis van polyurethaan. Deze is bestand tegen UV-licht en vloerverwarming. Epoxy coatings vergelen door zon en warmte. Eventueel kan ook voor dekkende vloercoating worden gekozen.

De keuze van de primer hangt af van het gewenste effect. Vloerprimer 1K is de beste keuze als je transparant wil afwerken, Vloerprimer 2K combineert goed met dekkende coatings.

Pleistervloer afwerken

Ga je een pleistervloer impregneren, let dan op het vochtgehalte. Een pleistervloer moet droog zijn voordat deze behandeld wordt. Onze handleiding over vloercoatings legt uit hoe je het vochtgehalte kunt meten.

Nog vragen over het impregneren van pleistervloeren? Persoonlijk advies nodig over de juiste vloercoatings? Bel ons dan op 06 268 392 79.